Waarom vinden Amerikanen het zo raar dat wij overal mayo opspuiten? 🤤

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

We hebben weer een Nederlandse traditie van stal gehaald!

Wat is dit?

Sorry, VOLLEDIGE rest van de wereld, maar er bestaan geen andere sauzen die net zoveel voldoening geven als mayo. Er gaat niks boven zo'n romige kledder vet die na een kwartier op je bord te hebben gelegen al zo vergeeld is dat het lijkt alsof het rechtstreeks uit de aorta van je vader geschraapt komt.

Andere sauzen, zoals ketchup of curry, zijn praktisch groente vergeleken met die moddervette witte substantie die moeiteloos je vernauwde slokdarm inglijdt. Deze zurige koude kwak geeft je het gevoel dat je leeft—en niet alleen omdat je hartklep bij elke hap iets moeilijker open en dichtgaat dan voorheen.

Goor? Ja. Overheerlijk? OOK JA!

Waarom is het zo Nederlands?

Knijp een fles mayo leeg boven je bord patat en je kunt een onschuldige Amerikaanse toerist aan het kokhalzen krijgen. Onze nationale obsessie voor mayonaise is inmiddels internationaal berucht, want blijkbaar zijn alleen wij op de hoogte van die verrukkelijke steken in je hart die het ons oplevert. Oké en Belgen natuurlijk, hun mayo is zelfs nog veel lekkerder, maar zoals je weet: als het gaat om buitenlandse delicatesses strijken Nederlanders al sinds de VOC-tijd met de eer.

Wat de fuck kun je hiervan leren?

De rest van de wereld is gek, niet Nederland. Mensen die mayonaise zien als een saus in plaats van de saus, weten simpelweg niet dat je pas voelt dat je leeft zodra je verstopte hartvaten stuiptrekken van de pijn. Live a little!

VIND JE OOK LEUK:
Dit is wat de verkiezingsposters je écht willen vertellen