Dit is een ode aan alle Nederlands-Marokkaanse tienerjongens!

Als er iemand in Nederland wordt gezien als de as van het kwaad, dan is het wel de jonge Marokkaan. Shit, sommige witte Nederlanders zouden zichzelf nog liever met hiv injecteren dan eens met zo'n tiener te praten.

Niemand hoeft, na jaren aan saaie Zembla-documentaires en niet door te komen NRC-longreads, nog uit te leggen waarom ze zo veelvuldig worden uitgekotst, benadeeld, het land uit worden gewenst of geweigerd aan deuren van meisjes of clubs. Maar als je toch graag uitleg wilt: er wonen inderdaad wat Marokkaans-Nederlandse jochies in ons land die graag op voorbijgangers kankeren of spugen, wel eens blikjes energydrink laten slingeren en soms met hun schoenen op treinstoelen zitten. Maar niet schrikken: Marokkaanse jongens tussen de 14 en 16 jaar zijn vaak gewoon prima mensen, net als hun andere leeftijdsgenootjes.

Daarom, even normaal gaan doen en verdiep je af en toe eens in een ander, word je een beter mens van. Wij helpen je alvast met 6 dingen die we leuk vinden aan deze gozers:

1) De nonchalance waarmee ze hun oordopje óver hun oor hangen als ze even niet naar muziek luisteren

Terwijl wij dom aan het klungelen zijn met oordopjes die over de vloer slepen of oordopjes die juist zo diep in onze zakken zijn gepropt dat er een soort megaknoop is ontstaan waar zelfs de meest chille padvinder strontchagrijnig van wordt, heeft de Marokkaanse tienerjongen schijt. Hij draagt 'm gewoon nonchalant over z'n oor, als 'ie 'm effe niet gebruikt. #lifehack

2) Het feit dat ze de scooter hebben verheven tot het ultieme, coole accessoire

Kom jij aan met je domme vintage racefiets zonder remmen. Helemaal bezweet en met kettingolie aan je klauwen. En toch word je altijd weer ingehaald door dit ding. Fysiek en mentaal. En zelfs als 'ie stilstaat en ertegenaan wordt geleund zien ze er cool uit. Boeit even niet dat de scooter waarschijnlijk van z'n oudere broer is en je vorige week nog bijna werd doodgereden door dit scheurijzer.

3) De wijze waarop ze comfortabele loungewear durven te dragen op een gewone, doordeweekse dag op straat

Is er iets vermoeiender dan mensen die zich altijd maar willen conformeren aan de moderegels die de maatschappij ons op heeft gelegd? Nette pantalon, goed gepoetste schoenen, tepels bedekken. Even normaal doen, dat moet je! Marokkaanse jongens hebben gelukkig schijt aan dit soort onzin. Dus als zij naar buiten willen in hun comfortabele joggingbroek, dan gaan zij naar buiten in hun comfortabele joggingbroek.

4) Ze kunnen plezier hebben in een etablissement waar geen Martin Garrix wordt gedraaid

Wow! En ze hebben niet eens een buisje GHB nodig? Of flitsende bar-dancings! Kijk ze genieten van zoiets onschuldigs en ouderwets als een blokje appeltabak! Deze jongens weten duidelijk wat vertier is en waar ze het kunnen vinden. En vergeet niet dat ze op deze manier, door vooral in shishalounges te hangen, de lokale ondernemer en de onderdrukte middenstander steunen. Wanneer deed jij voor het laatst zoiets nobels?

5) De zelfverzekerdheid waarmee ze altijd een handig nektasje bij zich dragen

Niets is zo sexy als een jonge man die zeker is van zijn seksualiteit. Al jaren worden er onder heteromannen zenuwachtig grappen gemaakt over tassen, het tasje van je vrouw moeten vasthouden tijdens het winkelen en homo's die dagelijks massaal met roze handtassen door de straten van Amsterdam zouden vogue-en. Maar de jonge Marokkaan heeft, wederom, schijt. Hoe empowering is een jongen met een tasje?

6) De manier waarop ze van softdrugs kunnen genieten


"Ze passen zich niet aan! Ze houden zich niet aan onze manier van leven! Ze doen niet mee aan de participatiemaatschappij!" De tering, is er iets Hollandser dan de manier waarop ons land al jaren met softdrugs omgaat? Is er iets Hollandser dan een middagje Risk'en in de coffeeshop? Dan een slecht gedraaide joint die je goed in je longen voelt? Nee hè. Kijk deze jongens eens Nederlands zijn, zuurpruim.