Waarom worden al die fans toch zo geil van Marco Borsato?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Ik besloot deze homp neukvlees eens van dichtbij te observeren om te kijken of ik ook een natte pamper van 'm kon krijgen.

Marco-8Marco heeft dus een fotoboek met een enorm ordinaire cover gemaakt. Een perfecte doch doodsaaie aanleiding om hem eens op te zoeken.

Omdat z'n fotoboek op Aruba is geschoten, werd er een Caribische brassband ingehuurd voor tijdens de lancering. De kille boekhandel waar het allemaal plaatsvond werd opgesekst door twee mooie, dansende meiden met van die veren op hun hoofd en een schaal cassavechips met dip. Veel meer is er eigenlijk niet nodig om mensen in de mood te krijgen, toch? Gelukkig waren er ook heel veel slechtgeklede dames van middelbare leeftijd en gehandicapten aanwezig om de bloedstroom richting mijn kruis af en toe in te perken, je moet toch een beetje professioneel blijven als reporter.

Marco-10Dit waren, by far, de twee meest aantrekkelijke mensen op dit 'feest'.

Marco-9Het contrast tussen de danseressen en het in logge, praktische winterjassen gehulde publiek was erg groot. Gelukkig gaf Carry Slee op rechts me een flinke dot zelfvertrouwen, die Borsato is van mij.

Om ons allemaal te teasen werd er een heel lang, saai praatje gehouden over hoe het fotoboek tot stand is gekomen, wat Aruba voor Marco betekent... GAAAAAAAAAAAAAAAP. Niemand op dit feestje kwam echt voor dit boek. Iedereen wilde gewoon een handtekening of een aanraking van Marco aftroggelen. Persoonlijk probeerde ik me vooral in te beelden hoe zijn parmantige roze romp er onder die zware kalflederen mantel uit zou zien.

Marco-15Marco vertelt hier, in zijn warme jack, over de foto's die hij heeft gemaakt en hoe het boek tot stand is gekomen. Het enige waar ik aan kan denken is hoe ik mezelf vannacht in de harige plooien van z'n nek ga positioneren en of zijn huid net zo zilt smaakt als ik denk dat het smaakt.

Na een veel te lang verhaal van Marco's uitgever waarbij ik even besloot om een verticaal dutje te doen, zet de band een tropische versie van begrafenisknaller Angels van Robbie Williams in en ontwaak ik weer. Wat een tune! Wat een guys!

Marco-11Ik ga deze twee gangmakers absoluut uitnodigen voor m'n eigen sensuele crematie.

De uitvaartklanken blijken als een soort hondenfluitje te werken voor de bronstige Borsato-fans en iedereen schuifelt langzaam richting de tafel waar hun held inmiddels vermoeid heeft plaatsgenomen met een stift in de aanslag. Klaar om boeken, vlezige tieten, witte bovenbenen, gips en t-shirts te signeren. Toch? "De heer Borsato signeert ALLEEN boeken met een kassabon erin" snerpt een medewerker nog even in een microfoon. Ik stop m'n linkerborst weer terug in m'n bh.

Maco12-yesHier besloop ik Marco om gewoon eventjes te genieten van zijn betoverende zij-aanzicht en zijn vleesaroma op te snuiven. Helaas stond dat ouwe veenlijk ernaast in de weg.

Marco-6Een hele speciale foto van mij en Marco die ik voor altijd zal koesteren, printen en herbruiken voor smerige zaken.

Marco-4Ik ben niet de enige die hier vandaag met een doel is.

Wat een rotstreek van die signeerregel! Ik heb geen zin om het boek te kopen maar wil wel dicht bij Marco in de buurt zijn dus ik probeer 'm van de zijkant te benaderen. De weg wordt mij echter versperd door een roedel sterke lichamen met maar één smerig doel. Ik krijg het benauwd, er rijdt een rolstoel over m'n voet en ik krijg een waas voor m'n ogen. Dan flitst er een gedachte door m'n hoofd: vandaag is écht rood. Mijn zintuigen staan op scherp en ik denk het kalfslederen jack van Marco weer te ruiken. Ook dacht ik vanuit een ooghoek even dat ik Leontien zag staan maar gelukkig: het bleek een hortensia op een boekenkast.

MArco-2Kom vechten dan, Leon10!

Marco-13Het event was hier al minstens drie kwartier gaande en Boanita en Kassandra hebben nog steeds hun favoriete line 'twee vingers in je kut, kom op, kom op' niet gehoord?! "Wanneer gaat 'ie es zingen dan? We zijn toch niet voor niks helemaal vanuit Apeldoorn gekomen met de touringcar?"

Marco-3Zouden deze fans echt geinteresseerd zijn in Marco's uitstapje naar het fotovak of willen ze gewoon, net als ik, met hun hoofd op z'n buik liggen terwijl vertelt over die keer dat Ali B hem een high five gaf?

Ik geef het uiteindelijk op en wens de volhardende fans die blijven proberen veel succes. Marco's seksuele energie heeft me blij verrast maar vandaag wordt er geen natte pamper gehaald. Dit feestje is voorbij.