Waarom snappen mannen in teenslippers niet dat niemand hun gore poten wil zien?

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Waarom heten voeten eigenlijk 'voeten', in plaats van het veel accuratere 'aderige vleesklauwen'?

De ergste voetvariant is wel de onverzorgde mannenpoot, die nooit in het openbaar zou mogen verschijnen. Toch willen mannen nogal eens op school of kantoor verschijnen in een teenslipper: een soort seksloze voetstring, vaak haastig gekocht bij de Intertoys, die helaas niks aan de verbeelding overlaat. Hier is wat deze mannen ons aandoen als ze hun gore voet tentoonstellen aan hun onschuldige medemens:

Nagels die alleen in schrikkeljaren een knipbeurt lijken te krijgen
Ze priemen als vergeelde glasscherven uit de voeten vandaan, en lijken nog het meest op de gebroken ramen van een verwaarloosde sigarettenfabriek. Het interesseert deze man niks dat hij je een blik geeft in Schimpies Dreamworld.

Onregelmatige haargroei zoals een doodzieke kat zou hebben
Je bent al zo gestrest, en dan verwacht zo'n brutale vent dat je óók nog de tijd maakt om te kokhalzen bij de 2 à 9 zwarte haren die uit z'n tenen gesproten komen. Is het zo veel gevraagd om de roze Venus van je vriendin ff langs die langwerpige vleeszak vol botten te halen?

Loshangende stukken uitgedroogd vel
Leuk dat je de rest van het jaar sneakers draagt van een halve maat te klein, Jeroen, maar is het nodig om onze oogballen te traumatiseren met je natte paarse blaren en in de wind deinende velflappen? Om nog niet te spreken van die sneeuwstorm van huidschilfers die je achter je laat als je op een warme dag in mei door de universiteit loopt.

Blauwe gebergtes van spataders
Zelfs in de Grote Bosatlas vind je geen gebergtes die zoveel reliëf kennen als de uitpuilende paarse spataderen op de jongensklauw. Hiervoor is de sok uitgevonden! Zodat blinde mensen niet een heel verhaal van jouw voet kunnen aflezen!!

Een breed palet aan gele eeltbrokken
De reden waarom eelt gevoelloos is, is omdat niemand ooit nog gevoelens voor je zal koesteren zodra ze die schilferige eelthompen op je onverzorgde herenpoot hebben gezien. Onthoud dit. P.S. Is de mannenvoet waar CoolBest het pulp vandaan haalt voor haar sinaasappelsap??!!?