Dit is hoe mailcontact met je leraren altijd verloopt

Beeld: Hanna Whittle

Mailcontact met je docenten is misschien nog ongemakkelijker dan je moeder via WhatsApp vertellen dat je een soa hebt. Dit is hoe letterlijk iedere leraar reageert op jouw mails.

De docent die nog geen uitzondering zou maken voor zijn zieke moeder

Wat jij mailt: Beste meneer Wilgentreur,

Mijn oom is vorige week plotseling overleden door een auto-ongeluk. Hij was zeer close met mijn moeder en mij. De crematie is woensdag om 13 uur, daarom zou ik graag het tentamen dat tegelijkertijd plaatsvindt op een ander moment maken. Ik hoop dat u dit begrijpt.

Hoe de docent reageert: Hoi Sander,

Helaas, ik kan niks voor je betekenen. Als ik voor jou een uitzondering zou maken, dan zou ik dat voor iedereen moeten doen en dat kan natuurlijk niet hè! Straks komen er ook studenten die zeggen 'mijn zusje heeft een beroerte', moet ik daar dan ook voor zwichten? Ik kan wel voorstellen dat je na het tentamen net zo lang mag blijven zitten als de mensen met dyslectie (10 min.). Veel sterkte!

De docent die al een volwassen vent was tijdens de Tweede Wereldoorlog

Wat jij mailt: Beste meneer Kompunter,

Zou u in de bijlage van deze mail de extra stof van het opkomende tentamen via een PDF-bestand kunnen aanleveren? Alvast bedankt! Ik heb ook andere studenten uit de werkgroep in deze mail toegevoegd dus u moet even op 'reply all' drukken zodat we de mail allemaal krijgen!

Hoe de docent reageert: Geachte Matthijs,

Ik heb het uitgeprint (via de computer) en op mijn bureau liggen! Printen Direct Formaat! Dat bedoelde je toch?

P.S. Waar zit Replica All op het toetsenbord? Is dat met de QWERTY?

De docent die nooit tijd voor je heeft, zogenaamd door een intensief academisch onderzoeksproject waar ze al 18 jaar mee bezig is

Wat jij mailt: Beste mevrouw Bergkaas,

Ik heb de laatste tijd last van faalangst en ik ga inmiddels ook wekelijks naar een psycholoog. Ik wil het graag even kwijt en ik heb het gevoel dat ik dit het beste bij u kan doen gezien u ook op de begrafenis van mijn moeder was en erg close met haar was.

Hoe de docent reageert: Hoi Willem,

Ik heb volgend semester een dag voor je scriptiedeadline wel een gaatje tussen 21:00-21:05. Komt dat uit?

De moderne docent die professionaliteit maar passé vindt

Wat jij mailt: Beste meneer Rümmerige,

Ik heb een vraag over het tentamen van maandag. Hoofdstuk 7, paragraaf 12. Wat wordt daar precies mee bedoeld?

Hoe de docent reageert: hoi Jeremy, ;)

Mandag om 14h besprek en oke??
Nu dronk e…..

Met vrienden kelly groetjes

De docent die op cruciale momenten ff naar een wifi-loze vakantiebestemming gaat

Wat jij mailt: Beste mevrouw van Zomeren,

Ik ben twee minuten te laat geweest met het inleveren van mijn scriptie omdat de site vastliep. Zou u er alsnog naar willen kijken? Anders kan ik niet aan mijn PHD beginnen en ik heb me hier al voor ingeschreven!

Hoe de docent reageert:

Mevrouw van Zomeren is afwezig en onbereikbaar van 1 juni t/m 13 september 2018.

Met andere woorden: tegen alle studenten die haar tevergeefs om uitstel proberen te vragen, zegt ze: 'Jij en je kindersmoes kunnen de tering krijgen, ik ben op de Seychellen!'

VIND JE OOK LEUK:
Bestaat er een dommere Nederlandse traditie dan 'cadeautip: ✉️'?