Wie is toch die basic meid met d'r Michael Kors-tas?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Maak kennis met de meid die smoor is op die alledaagse, lederen buidels van goedkoop leer in vijftig tinten bruin, met de naam van een vreemde vent erop.

Lees hieronder een rits feiten, eigenaardigheden, karaktertrekken en geinige weetjes over de eigenaresse van de Michael Kors-tas:

 1. πŸ‘œ De Michael Kors-afficionado refereert altijd aan haar MK-zak als 'mijn designerbag', ondanks dat het ding niet eens 100 euro kostte. Ze bewaart het ding nog net niet in een luxe vitrinekast.
 2. πŸ‘œ Kijk niet vreemd op als ze de naam van hun favoriete designer uitspreken als Maikol Korst.
 3. πŸ‘œ Deze meiden heten trouwens allemaal Jolijn, Sterre, Camille of Tessa. Maar ook Larissa, Chanice, Ruth en Thirza lopen rond met dat ding.
 4. πŸ‘œ Deze meiden hebben geen flauw idee dat hun Maikol dezelfde oude, dikke homoman is die altijd bij Project Runway zit te kankeren op jonge mode-ontwerpers.
 5. πŸ‘œ Het zou niemand iets verbazen als Tessa en Larissa diezelfde famous designer keihard zouden uitlachen en filmen voor op hun 'Snap' als ze 'm op straat zouden zien waggelen.
 6. πŸ‘œ Dit zijn van die meiden die het hele jaar door kerstboomverlichting boven hun tweepersoonsboxspring met Ikea-bloemetjesdekbed hebben hangen, omdat het hun studentenkamer een vleugje Pinterest geeft.
 7. πŸ‘œ Ze kunnen futloos blond haar hebben maar ook net zo goed een verse, glanzende weave op hun hersenpan dragen.
 8. πŸ‘œ De rest van hun outfit schreeuwt 'koopjesjagen in overdekt winkelcentrum De Scheepjeshof in Veenendaal en daarna een warme Chocomel halen bij lunchroom De Beleving'.
 9. πŸ‘œ Hun kijk op fashion wordt bepaald door het filiaal van de Zara dat ze drie keer per week bezoeken met de dinnies.
 10. πŸ‘œ Grote kans dat ze nu aan de HvA, Windesheim of Hanze studeren. Deze meiden studeren altijd MER, MIC of Sociaal Juridische Dienstverlening en sinds ze alle afleveringen van Suits hebben gezien met hun vriendje Eelco is hun droom om later een mantelpakje te dragen tijdens onbelangrijke meetings over niks.
 11. πŸ‘œ Dit zijn dezelfde meiden die op de middelbare school al hun kleedgeld bij de The Lady Sting en Esprit erdoorheen joegen terwijl jij nog kralenarmbandjes aan het jatten was bij de H&M.
 12. πŸ‘œ De tas wordt vaak urenlang op de pols of aan de binnenkant van de elleboog gebalanceerd. Zelfs in situaties waar een normaal functionerend persoon z'n tas even af doet en neer zet, zal de Michael Kors-tas te alle tijde in het zicht en bungelend aan een arm geΓ«taleerd worden.
 13. πŸ‘œ De MK-tas wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt als opslag voor: heel erg veel lege Spa Blauw flesjes, een Breaker, stoffige Kruidvat-make up, een roze Powerbank van de Action, Marlboro Light-tabaksresten, een verfrommelde pakje zakdoekjes en een Pretty Little Liars-dvdbox.
 14. πŸ‘œ Soms gebruikt ze haar Michael Kors-tas ook als boodschappen tas, meestal voordat ze naar een hoorcollege gaat. Dan koopt ze een paar rollen rijstwafels, een pakje Sportlife en wat Spa Blauw, waar ze weer een maand op kan teren.
 15. πŸ‘œ Ze doet elk jaar weer mee aan de allergrootste trends, gewoon omdat het zo makkelijk is om niet zelf te hoeven nadenken over wat je mooi vindt. Zo droeg ze de afgelopen jaren: Die lelijke sneakers met ingebouwde plateauhak van Isabel Marant, die uitgekauwde winterjas van legergroene stof met zwarte lederen mouwen Γ©n die afgeragde boyfriend-jeans terwijl ze geen boyfriend heeft. En natuurlijk heeft ze in havo 4 haar modale ouders zo ver gekregen om Uggs van 300 euro voor d'r te kopen. Just because she breathes couture, honey!