Wat een loonslaaf zegt / Wat een ZZP’er verstaat

Iedereen die geniet van de sublieme vrijheden die het ZZP’erschap te bieden heeft, weet dat we superieur zijn aan de loonslaaf. We staan op wanneer we willen, trekken shit af van de belasting en hebben lekker allemaal Apple-computers.

Met deze vrijheid komen wijsheden die onze onderdanige loonslaafvrienden nooit zullen bevatten. Daardoor komen hun opmerkingen vaak nét even anders bij de ZZP’er aan. Even alle misverstanden de wereld uit.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Ik ga naar huis, ik moet morgen vroeg op.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: De boeien van het kapitalisme zitten te strak om nog plezier te mogen beleven na dit vroege punt van de dag.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Ik heb morgen mijn voortgangsgesprek.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Mijn nietige ego is morgen onderhevig aan het allesbepalende oordeel van mijn oppermachtige meesters en ik zal mijn kontje gewillig pieren voor hun beslissing.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Is het al weekend?! ;)

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Ik doe een poging luchtig te doen over het feit dat ik een saaie multomap met saaie gegevens in drievoud aan het faxen ben naar een saaie finance-afdeling.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Laten we na zessen afspreken.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Nadat ik de laatste drie uur van mijn werkdag door Facebook heb gescrolld wil ik niets liever dan mijn pijn wegdrinken in jouw balsemende aanwezigheid.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Ik heb de leukste baan van de wereld.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Ik ken mijn plek op de wereld want ik ben een slachtoffer van het systeem en anaal vernederd worden is mijn levensdoel.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Tsja, er moet nu eenmaal brood op de plank komen.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Mijn geldverslaving heeft al mijn hoop op leven weggezogen en ik zal mijn rug lafjes toekeren naar alle principes waar ik ooit in geloofde en voor zou vechten. Zo bespaar ik de waardige wereld de afschuwelijke consequenties van mijn minderwaardige vrije wil en bied ik tegelijkertijd mijn geliefde overheerser een makkelijke toegang tot mijn anuspoort.

👥 Wat een loonslaaf zegt: De Belastingdienst heeft mij anders altijd prima geholpen.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Realiteit is mij vreemd.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Mijn baas is een lul.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Mijn baas is een lul, behalve wanneer ze erbij is. Dan kniel ik gewillig voor haar wil en laat ik mijn krappe slachtofferholletje volkwakken met alles wat ze te bieden heeft.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Voor mij hoeft het allemaal niet zo, dat eigen baas zijn.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Submissie is mijn enige verlangen.

👥 Wat een loonslaaf zegt: Er is niets beters dan doorbetaald op vakantie gaan.

👤 Wat een ZZP’er verstaat: Ik ben een onbelangrijke loonslaaf die geniet van het enige lichtpuntje in mijn bestaan, nadat ik de ZZP’ers geconfronteerd heb met hun enige zwaktebod.