Zullen we eindelijk eens met z'n allen normaal gaan doen over Londen?

Beeld: Nathan Stuger

Waarom gaan mensen eigenlijk shoppen in Londen als je in Den Haag exact dezelfde winkels hebt?

Kijk mee naar het dagje Londen van Amber en Fleur:

1) Fleur en Amber komen aan op een willekeurige afstapplek langs de Thames en raken verdwaald in het doolhof van 'The Tube'GettyImages-921768176

Zonder enige nachtrust stappen Amber en Fleur na hun 18-urige Flixbusreis uit op een plek die net zo dicht bij het centrum van Londen is als het industrieterrein van Roermond bij het centrum van Amsterdam. Ze rennen, nog vol enthousiasme, al giechelend een metrostation in en proberen hier de codes van het metronetwerk van Londen te kraken. Dit mislukt faliekant, ze belanden ergens in Millwall waar ze getuige zijn van een gevecht tussen hooligans. 'Toch een authentieke ervaring om een pint zo in duizend scherven te zien spatten op het hoofd van een kale dikke man.' Aldus Amber. Leuk voor Instagram, meiden!

2) Fleur en Amber kijken naar gebouwen die ze eigenlijk geen ruk interesseert kerk

In het centrum aangekomen wippen de dames even langs de echte trekpleisters. Die gebouwen boeien ze trouwens niks. Ze dachten altijd dat Big Ben de naam was van een beroemd Engels pornoacteur met een grote lul en dat Westminster Abbey het gebouw was waar je tickets koopt om op de foto te mogen met het zebrapad van Abbey Road. 'We wilden ook zo graag naar dat Piccadilly Circus, maar toen we aankwamen bleek het een stom plein en was er geen circus!?' Aldus een teleurgestelde Fleur die hoopte op een dansende beer met een neusring. Ze drinken ook nog een lekkere Earl Grey, net zoals elke dag in Utrecht. Lekker rustig wakker worden ergens in een net iets te duur tentje naast de London Eye, waar ze zeker niet in gaan. Dat geld is bestemd voor Primark London, let’s go girls!

3) Fleur en Amber gaan naar veel te dure vintage winkels en een veel te dure foodmarket in Camden Town Shoppen-2

Fleur en Amber gaan op zoek naar de ziel van Amy Winehouse en scoren een outfit die lijkt op wat Amy droeg vlak voordat haar kinderkistje dichtging. Ook gluren de dames in vintagewinkels met gekke gewaagde namen als Cancer Expensive Camden en Jizzing Jewels. Amber koopt oorbellen groter dan haar linkerborst van 40 euro, maar hey, je bent maar een keer per half jaar in Londen schat, worth it! Die maandag erna tijdens het hoorcollege van half 9 blijkt Sara hetzelfde paar oorbellen te hebben gekocht voor 2,95 bij de Bijou Brigitte. Ook gaan ze 'budget dineren' bij die hippe foodmarket van Camden Lock waar ze uiteindelijk alsnog 15 euro kwijt zijn voor een blaadje sla besmeerd met hummus.

4) Fleur en Amber bezoeken een cliché as fuck Harry Potter-expositie Harry-potter

Deze dames, die twee dagen voor hun vertrek naar Londen keihard Harry Potter-fan werden, gaan naar een echte expositie! In Utrecht walgden ze van zo'n expositie en was dit geen plek waar je gespot wilde worden maar hier is het WAAANZINNIGG. Bij elk gebouw dat een beetje oud is zeggen de dames: 'wow, lijkt net op Hogwarts dit! Heeft Harry hier gezwerkbalt?' Tijdens de guided tour van gids Paul krijgen de dames het warm van zijn zwoele Engelse accent dat zijn gehele groep wet panties geeft. Engelse mannen zijn zooo sexy! Amber is zijn uitverkoren oogappel en heeft seks met hem in een rode telefooncel, die worden toch nergens anders meer voor gebruikt. Fleur laat ze even alleen en zoekt uit hoe ze het snelst in Soho komen. Ultimate wing girl!

5) Fleur en Amber gaan nog even shoppen in de H&M in Soho en zien straatmuzikanten met valse gitarenStreet-Artist

Hier blijkt bijna al hun geld op en dus gaan ze een echte Engelse H&M in en kopen allemaal shirtjes die exact hetzelfde zijn als die van de H&M in Schiedam. 'Het komt wel uit Londen en dat is toch leuk om mee thuis te komen, dan maakt het niet uit dat ik in Nederland ook dagelijks in de H&M ben!' Aldus Fleur. Hierna gaat het leeggeplukte duo straatmuzikanten kijken, Soho is zo lit! Ze zweren Ed Sheeran gezien te hebben, het was hem echt! Wisten zij veel dat het een zwerver was die zijn MP3-spelertje net iets te hard had staan met Shape of You op repeat.

6) Fleur en Amber wachten op de bus en vullen hun Spa flesjes in de Thames Bottle

Na de thee, het te dure outfitje, oorbellen, de H&M-winkelsessie en blaadje sla hebben beide girls nog geen 5 euro meer over op hun bankrekening. Stiekem steken de dames hun waterflesjes in het vergiftigde water van de Thames en drinken ze vier keer achter elkaar het hele flesje leeg voordat ze de bus instappen. So refreshing! Eenmaal terug in Nederland leven de dames twee weken lang op een pak noedels en krimpen alle gekochte outfits in de wasmachine. London was zo gaande!