Dit is hoe festivals liegen en bedriegen om ons naar binnen te lokken 🤥

Beeld: Hanna Whittle

Dit is wat festivals eigenlijk bedoelen als ze online opscheppen over hun festival:

"De kaartjes gaan razendsnel!" 🤥

"We raken de kaartjes aan de straatstenen niet kwijt, en proberen de verkoop aan te jagen door een vals gevoel van paniek bij je te creëren!"

"De Early Bird-tickets waren binnen drie minuten weg!" 🤥

"We hebben vijf kaartjes in de vroege verkoop gedaan voor € 1,50 zodat we je nu bang kunnen maken dat je misschien zonder kaartje komt te zitten!"

"Op het gebied van harddrugs hanteren we een zero tolerance-beleid." 🤥

"We weten zelf ook wel dat festivals niet zouden bestaan zonder drugs, en dat geen enkele bezoeker het een heel weekend vol gaat houden zonder wat chemische vitamientjes. We zijn wettelijk verplicht om drugs niet toe te staan, maar verwacht bij het fouilleren hoogstens een paar haastige klopjes tegen je zij van een ongetrainde uitzendkracht, want wij willen ook gewoon dat je drugs komt doen. Om wat extra centen te verdienen aan onze drugsgebruikende bezoekers verkopen we raketjes en lollies, en een flesje water is trouwens duurder dan een biertje."

"Wat een succes was het vorig jaar!" 🤥

"Door die hoosbui op zondag was het festivalterrein om 16.00 uur al half leeg. Hierdoor zijn we 50.000 euro aan drankomzet misgelopen. We houden alsnog een vriendelijke toon aan om onze ruiten voor dit jaar niet in te gooien."

"Het gaat prachtig weer worden aankomend weekend!" 🤥

"De zomer in Nederland stikt van de langdurige, onverwachte regenbuien, maar we proberen je dit klimaatfeit te laten vergeten door een stralende foto te posten van vorig jaar, toen de zon heel even zijn gezicht liet zien en mensen een heel kwartier buiten in de zon konden dansen."

"Er zullen pendelbussen van en naar het festivalterrein rijden." 🤥

"Er zullen pendelbussen van en naar het festivalterrein rijden voor 10 euro."

"Helaas heeft Drake moeten afzeggen, maar zijn vervanging doet daar niet voor onder!" 🤥

"Luister, wij weten ook wel dat niemand zit te wachten op DJ Kevin, resident DJ van buurthuis 't Gaapje uit Waddinxveen, maar wat moeten we dan? Toegeven dat we inderdaad een dampende drol van een vervanging hebben geboekt om het budget te drukken? En niet zo zeuren trouwens, hij wil vast Passionfruit wel ff draaien."

"Flesdopjes zijn verboden, omdat die in het gras worden getrapt." 🤥

"Zonder dop ben je veel sneller geneigd je flesje leeg te drinken en weg te gooien, omdat je hem anders de hele tijd vast moet houden. Maar wij willen dat je een nieuw, duur flesje drinken bij ons koopt. Kijk, we kunnen er lang of kort over zijn maar feit is gewoon dat jouw geld van ons wordt."

"Het water bij de wc's is geen drinkwater." 🤥

"Natuurlijk is dit drinkwater. Wat dacht je dan dat het was? Pis die direct uit de dixi's hiernaartoe wordt geleid? Je kunt het gewoon drinken, maar we willen liever dat je een flesje Chaudfontaine koopt van 4 euro. Junk."

"Wat een heerlijk weekend was het toch!" 🤥

"Door een staking bij het ecotoiletbedrijf rook het hele terrein al sinds vrijdagmiddag naar stront maar dat is gewoon niet iets wat je in je Facebook-status zet!"

"Hier is de aftermovie, wat waren jullie prachtig!" 🤥

"We hebben onze videograaf alle lelijke en doorgesnoven mensen uit zijn beeldmateriaal laten editten en hier is de anderhalve minuut die overbleef."