Het leven van GTST's Laura weergegeven in grafieken

Laura Alberts draait al vanaf seizoen 1 mee in ’s lands populairste soap Goede Tijden Slechte Tijden. Inmiddels zijn we al bij seizoen 26 beland. Dit is zo’n verschrikkelijke lange tijd dat zelfs echte fans niet meer weten wat Laura eigenlijk allemaal heeft meegemaakt. Hier zijn daarom een paar handige grafieken die het levensverhaal van de soapdiva in één oogopslag weergeven.


Laura heeft een opzienbarende loopbaan achter de rug, in de grafiek zie je de hoogtepunten. Beginnend als huisvrouw die tijdens het ontbijt haar eerste glaasje port achterover slaat werkt ze zich op tot manager van het chique hotel De Rozenboom. Via een hoop omwegen, dat wel. Zo is ze even jazz-zangeres bij jazz club ‘Jazz Club’, schildert ze wat en blijkt ze in een doos op zolder een advocatendiploma te hebben liggen.

Ook opent ze loungebar Laura’s Living, gewoon bij haar in de woonkamer. In de praktijk is dit een seksclub waar Laura zelf graag met haar neus in de witte snats hangt. Wanneer een kennis er webcams installeert en de beelden op internet zet escaleert de boel en moet Laura op zoek naar een andere baan.

Tussen de bedrijven door is Laura korte tijd aan huis gekluisterd door het elektronisch huisarrest dat zij van de politie heeft gekregen vanwege een moordpartij. Om de tijd te doden neemt de ondernemende dame een aantal Somalische illegalen in huis. Laura probeert met een van hen te trouwen en de andere twee uit te huwelijken aan haar vrienden zodat ze in Nederland kunnen blijven, maar voordat dit plan kan slagen komt de marechaussee erachter en worden ze teruggestuurd naar Somalië.

Laura zet zich er snel overheen en begint kort daarna relatiebemiddelingsbureau Catch ‘N Match, waar ze onder andere haar schoonbroer Jef aan de Surinaamse Dorothea koppelt en neukt met de liftmonteur. Inmiddels is Laura al een hele tijd manager van hotel De Rozenboom, waar al haar vrienden en vijanden constant in- en uitlopen.


Nadat Laura een paar keer naar Amerika is geweest, begint haar leven pas echt. Bijvoorbeeld wanneer ze haar verstand een tijdje kwijt is door een overvloed aan persoonlijk leed en ze zich hierdoor in seizoen 3 aansluit bij Karma, een sekte gevestigd even buiten Meerdijk. Na daar een paar weken rondgelopen te hebben komen Robert en zoon Arnie haar redden en gaat Laura terug mee naar huis.

Een aantal seizoenen later maakt Laura weer eens een verre reis, dit keer om samen met Robert het lijk van zoon Arnie te gaan zoeken in de jungle van Venezuela, waar het vliegtuig waar hij inzat is neergestort. Zongebruind, maar zonder lijk keert ze terug naar Meerdijk.

Het duurt vervolgens een tijdje voordat Laura het dorp weer uitgaat, maar zo’n vijf seizoenen later rijdt ze samen met vriendin Cleo naar de Rotterdamse haven om er een lijk te dumpen. De politie komt erachter en Laura krijgt elektronisch huisarrest waardoor ze niet eens een slobberwijntje kan gaan drinken in De Koning, vandaar de negatieve afstand tot haar woonplaats.

De laatste jaren heeft Laura weinig noemenswaardige reizen meer gemaakt, omdat ze bijvoorbeeld met haar keel in een kandelaar was gevallen en hierdoor een tijdje thuis bleef.


Laura heeft door de jaren heen heel wat kinderen opgevoed en ook verloren. Ze begint met twee stuks: Arnie en Lotje, maar al snel vindt ze Lotje dood in haar wieg en is alleen Arnie over. Laura is een pechvogel op kindergebied, want Arnie komt een paar jaar daarna om bij die vliegtuigcrash, waardoor de teller op nul komt te staan.

Een paar seizoenen later adopteert ze Julian, die er achter komt dat hij een incestproduct is en daardoor in een identiteitscrisis raakt. Om zichzelf te vinden gaat hij op wereldreis en hij komt nooit meer terug. Hierdoor zit Laura weer zonder kinderen.

Later bevalt Laura van Sil, een cadeautje voortgekomen uit een avondje doorzakken met ex-man Robert. Dennis, de huidige vriend van Laura, weet dit niet en denkt dat Sil zijn zoon is. De paniek is dan ook groot als blijkt dat Dennis niet alleen Laura’s vriend, maar door een babywisseling in het ziekenhuis ook Laura’s zoon is. Plots heeft Laura er weer een kind bij, namelijk haar eigen vriend. De relatie tussen Laura en Dennis krijgt hierdoor een verrassende wending. Een tijd daarna emigreert Dennis naar Japan en heeft Laura alleen nog Sil als kind.

Wanneer Sil erachter komt dat Laura’s nieuwe vriend Rutger een oplichter is, vermoordt Sil hem, dit tot grote verbazing van Laura. Hij verdwijnt achter de tralies waar Laura hem een keer of twee gaat opzoeken.


Sinds seizoen 19 is het leven van Laura gekalmeerd en babbelt ze vooral veel met mensen uit Meerdijk die wél een poepstorm over zich heen krijgen, maar natuurlijk zijn er soms nog wat akkefietjes. Zo hielp ze de verkrachter van Nina om zeep en begroef ze hem met wat vriendinnen in de tuin van De Rozenboom, maar de dagen dat Laura’s leven een onmenselijk diepe put van verdriet was zijn gelukkig voorgoed voorbij.