Waarom draagt letterlijk iedereen deze fucking jas?

Beeld: Hanna Whittle

Like it or not; tijdens dit gure fashionseizoen is er maar één item dat er écht toe doet. Kijk maar eens goed rond en je ziet deze stoere hybride biker- of pilotenjas OVERAL om je heen opduiken.

Dit is waarom deze robuuste jas de perfecte aanwinst voor je garderobe is:

Draag deze jas en vervaag in de massa!

Hij kenmerkt zich door het uitwendige neanderthaler-vachtje op de mouwen en het karakteristieke opengeklapte envelopje van nepbont op de borst waardoor 'ie fucking warm is. Dankzij de 'zo zwart als donkere kringen onder je ogen'-tint valt hij totaal niet op in onze grauwe straten waar de zon pas om elf uur 's ochtends opkomt en om drie uur 's middags alweer ondergaat.

Anoniem een vettige Whopper bestellen is kinderspel! Let ook op de industriële ijzeren ketting die door haar jas schuurt. FASHION!

Waan je een ware influencer!

Creeër een perfecte monotone look en trek compleet anoniem door de stad. Dankzij deze populaire aanvullende items kijkt niemand meer naar je om:

  • De brandschone, onaangetaste Vans SK8 hi. Die hoge zwarte schoen met witte accenten. Vroeger alleen weggelegd voor onbegrepen, suïcidale emo-tieners of leadzangers van post-punk bandjes uit de Verenigde Staten. Maar tegenwoordig alleen gedragen door mensen die bij 'skaten' aan een nummer van Yung Nnelg denken.
  • De Topshop ribbed flare pants met uitlopende wijde pijpen, groot gemaakt en als eerste gedragen door Bassie & Adriaan!
  • Het kapitein Iglo-schipperspetje. Gezien bij elk Instagram-model met een feed vol inhoudsloze foto’s waarop ze vooral niet in de camera kijkt.
  • Of een kruislings, over de borst gedragen, Adidas rave-buideltasje uit de nineties. Zo eentje die je ouders ook dragen tijdens hun jaarlijkse ANWB-fiestvakantie langs de Donau. Te vinden bij iedere Episode, Zipper of inwisselbare muffe vintagewinkel.
  • Vergeet je outje niet af te toppen met een Chocolate Fudge Frappuccino maatje venti van de Starbucks!

Je ziet haar gewoon wegdromen over hoe ze zichzelf straks gaat insmeren met dure crèmes van Rituals.

Waar de fuck wacht je nog op?

Zin om jezelf in een stoute jas vol kinky ritjes, stoute riempjes en geile gespjes te hijsen? Of ga je graag volkomen veilig over straat, omdat vervelende mannen je dankzij de onhandige, lompe pasvorm voor Rico Verhoeven aanzien? Haast je dan richting de Zara. En zorg ervoor dat jij niet de enige bent die 'em nog niet draagt! Want uniformiteit, dat is toch hartstikke sexy? Raawr!