Waarom noemen we simpele kindertekeningen eigenlijk kunst?

Tegenwoordig hoef je geen Rembrandt meer te heten om naam te maken en je zakken te vullen in de kunstwereld. Een kloddertje hier, een kliedertje daar. Althans, dat is wat de meeste denken. De onderste drie schilderijen laten zien dat abstracte tekeningen echt wel geil zijn!

Tekening-1

Hier zien we een kunstwerk met surrealistische invloeden die Lotte (6 jaar) tijdens haar eerste pauze heeft gemaakt. De blik van de boze boom staat symbool voor de benarde situatie van de Oeigoeren in China. De regenboogkleuren accentueren juist de bicurious kant van haar moeder Klara, die haar vader aan de kant schoof voor de wilde haren van haar pornoblonde juf Debbie (19 jaar).

Waarde: 60.000

Tekening-2

Eenmaal, andermaal, verkocht! De schitterende contrasten tussen blauw en zalm (je favoriete potloodkleur) benadrukken de spirituele inzichten die de schilder heeft opgedaan tijdens zijn kruistocht op Havaianas door Bali. Zijn beladen mening over vasectomie steekt Marceau LeBouef ook niet onder stoelen of banken. Huppakee die lus eraf! Met deze kunstvorm is Marceau grondlegger van het modern tyfusduurisme.

Waarde: 120.000

Tekening-3

Links zie je stippen die geïnspireerd zijn door het uitbarfen van een over datum kiwi. ‘Een keerpunt in mijn leven’, aldus Rachelle Nieuwpoort, die liever haar artiestennaam ‘Red Vulva’ gebruikt. In het midden pronkt een ‘eye catcher’ waarvan de oorsprong afkomstig is van een aftands wit puntje uit een Konmar zak. Helemaal aan de rechterzijde zie je de bloedsporen van een geslachte puppy, uitgesmeerd over de bilafdruk van Paul de Leeuw. Een waar kunstwerk toch?

Waarde: 150.000

Meer lezen? Check:
Wie is toch die sympathieke man met 1 bier in de trein?
Waarom doen sommige mensen alsof koffie een lifestyle is?
Waarom gedraagt bijna iedereen op Marktplaats zich toch zo asociaal?