Waarom trekken mannen toch altijd van die lelijke korte broeken aan?

Laten we wel wezen, de heteroman is sowieso niet echt het best geklede wezen, maar als het aankomt op korte broeken dan zijn de rapen al helemaal gaar. We hebben een paar vragen over deze (meestal) geruite, ongestreken bermuda's die altijd plotseling in het straatbeeld verschijnen op de vier zonnige dagen die Nederland jaarlijks kent.

Waar komen deze broeken, die nog het meest lijken op vale hondemandbekleding, toch vandaan?

Een klein beetje research heeft uitgewezen dat de H&M volhangt met deze troep. Dezelfde research heeft ook uitgewezen dat de H&M ook gewoon normale, simpele spijkershorts en zwarte korte broeken verkoopt. (Saai, maar in elk geval krijg je er niet meteen oogtyfus van.) Dat brengt ons bij de volgende vraag.

Waarom kiezen mannen, ondanks de vele opties, toch voor deze verwassen theedoeken?

Mannen zouden deze broeken nooit dragen in een variant met lange pijpen. Echt noooooit. Dan zouden ze het opeens een overdreven, aanstellerige print vinden. Een broek die alleen weg is gelegd voor Benno (28), hoofdclown in het animatieteam van Camping de Zonnehoeve. Dus waarom hijsen mannen deze troep dan plotseling wel over hun kruis als het gaat om een korte broek? Er zijn genoeg andere opties, dus blijkbaar kiest de man er bewust voor. Misschien is dit gewoon wat ze mooi vinden. En daar is niks aan te doen. Maar dat brengt ons dan weer bij de volgende vraag.

Waarom zegt hun vrouw of vriendin er niks van?

Sinds je online kunt shoppen is er geen man meer in een Men At Work, C&A of Sting geweest. Dus samen shoppen bestaat niet meer. Zijn vrouw of vriendin had anders echt wel ingegrepen, want geen enkele zichzelf respecterende dame wil in de openbare ruimte herkend worden met een volwassen man die eruitziet als een gordijn in een stacaravan. TOCH? Hoewel, er bestaan vrouwen die zelf graag ook hun hele handel luchten in zo'n wijde clownsbermuda. En ook zo'n bierbuik hebben. En sowieso verdomd veel op hun man lijken. Huh, of zijn het gewoon tweelingbroers? We zullen het nooit weten (maar moeten het wel aanzien). Maar de vrouwen vinden deze broeken... vaak dus ook gewoon oké? Dat brengt ons bij de laatste vraag.

Waarom zijn burkini's eigenlijk zo'n omstreden kledingstuk en maakt niemand zich druk om deze broekvormige grafkistbekleding van It?

Neem een voorbeeld aan vrome moslima's en bedek je onderstel gewoon, Remco. Je look is haram! Zeker als je bedenkt dat deze korte broeken vaak worden gecombineerd met een comfortabele Schoenenreus-klomp, is het waanzin dat er nog geen kamervragen gesteld zijn over dit kledingstuk. Waar zijn wij eigenlijk mee bezig? Moeten wij ons hierbij neerleggen? Is dat dan het antwoord op de vraag in de titel? Dat dit simpelweg de wereld is waarin wij leven?