Wedden dat je deze 28 situaties herkent, als je absoluut niet kan koken?

Beeld: Hanna Whittle

Advertorial: Dit artikel is in samenwerking met Deliveroo tot stand gekomen, gewoon omdat we van eten houden.

Iedereen is opeens een foodie. Mensen van wie je het niet had verwacht gaan in de weer met slowcookers en Green Eggs en je beste vriend post alleen nog maar aanstellerige avocado-creaties op z'n Instagram.

Maar wie denkt er dan aan ons? Aan de mensen die helemaal niet kunnen koken, geen behoefte hebben aan het verzorgen van een zeven-gangen-menu als er wat vrienden langskomen en de mensen die zich al Gordon Ramsey wanen als ze wat gebakken uitjes over hun YumYum-noodles strooien?

Dit is een shoutout naar iedereen die geen keukenprins(es) is. We hebben tenslotte allemaal wel eens in deze situaties gezeten:

1) Al je buren associƫren jouw hoofd met het verschrikkelijke geluid van je rookmelder, die elke dag om klokslag 18.00 aan het piepen slaat.

2) Diezelfde buren horen altijd om klokslag 19.00 je deurbel en jouw uitgehongerde gestommel richting de voordeur.

3) Je ziet de Deliveroo-bezorgers vaker dan je ouders.

4) Vrienden bestellen altijd bij voorbaat al een pizza als ze bij jou langskomen voor het avondeten.

5) Je meest culinaire hoogstandje is de Kip Siam van de Knorr Wereldgerechten. Om het je eigen touch te geven doe je er soms Duyvis Tijgernootjes doorheen in plaats van de meegeleverde cashewnoten.

6) Een zak magnetron popcorn (zout) opwarmen is een keer op 5000 euro aan brandschade uitgelopen.

7) Als je ouders langskomen doen ze altijd of ze je mee uit eten willen nemen omdat je het niet zo breed hebt. Zelfs nu je een prima baan op de Zuidas hebt.

8) Je laatste relatie ging uit na een hevige voedselvergiftiging die eindigde in een geperforeerde maagwand. Het was niet jouw maag.

9) De meeste producten in de Albert Heijn (met uitzondering van Bapao Rundvlees en de magnetronhutspot) ken jij niet bij naam. Zo kwam je laatst bijvoorbeeld thuis met een pak pampers van Huggie, terwijl je huisgenoot toch echt om een paprika vroeg.

10) Als je over straat loopt komt het vaak voor dat meerdere Deliveroo-bezorgers je groeten en je bij je voornaam noemen.

11) Je bestekset bestaat uit een lepel, een vork en een mes dat altijd kwijt is.

12) Je smeert je boterhammen vaak met een lepel vanwege dat verdwaalde mes.

13) Sommige vrienden zijn nog in de waan dat jij wel kunt koken. Als zij langskomen laat je stipt vijf minuten van tevoren een luxueuze Indische rijsttafel bezorgen door Deliveroo. Je pakt het voedsel uit, dumpt het in schalen, gooit nog een viezige theedoek over je schouder en laat je vrienden binnen. Zo lijkt het alsof jij uren in de keuken hebt gestaan, terwijl dat eigenlijk zes Chinese topkoks waren.

14) Maar als ze dan vragen wat je voor ze hebt lopen kokkerellen weet je je geen houding aan te nemen. 'Is dat nou rijst of makroni?' Om maar niet voor lul te staan, zeg je maar dat het een eeuwenoud familierecept is uit de Beemster.

15) Je raakt in paniek als je met vrienden bent en iemand vraagt: 'wil jij roosjes snijden van de bloemkool?' Roosjes? Wtf zijn roosjes? Voor de zekerheid kap je de kool eraf, zodat je alleen de steeltjes overhoudt. Die textuur doet je namelijk het meest denken aan je ex-vriendin Roos.

16) Je komt soms niet op het woord 'pan' en beschrijft het daarom maar als 'die emmer waar je eten in doet'.

17) Je hebt ooit iemand horen zeggen dat al het vlees van de supermarkt voorgegaard is. Daar heb je zelf van gemaakt dat je dat dus ook rauw kunt eten (net zoals ham op brood!). Daarom verwelkom jij om de zoveel tijd een nieuw nichtje: Salmonella.

18) Een van je specialiteiten is knakworst. Liefst koud uit blik. En nog druipend van het blikvocht.

19) Pannenkoeken maken voor je 3-jarige neefje eindigde in een nare brandwond toen je de pannenkoek in de lucht gooide om hem om te keren. Hij landde op z'n gezichtje.

20) Je zoekt altijd op een ei of er ergens in kleine letters staat hoe lang hij gekookt moet worden.

21) Je hebt nooit van die mysterieuze, oosterse specerijen in huis, zoals peper of zout.

22) Je moest een week lang huilen toen de snackbar om de hoek dichtging en vervangen werd door een kringloopwinkel.

23) Een keer werd je emotioneel, omdat je een stukje zalm had gebakken en die nacht geen diarree kreeg.

24) Laatst probeerde je voor het eerst rijst te koken door het in een koekenpan te werpen en er royale scheuten vloeibare roomboter bij te doen.

25) Als je moeder je een Tupperwarebak oude bami meegeeft, warm jij dat op door het gehele bakje in de pan te zetten en mee te bakken.

26) Je hebt laatst in een excentrieke bui shag gesprenkeld over een saaie pasta carbonara, zo oogde het doordacht en lekker kruidig!

27) Omdat je boekenkast uitpuilt, bewaar je nu je treinromannetjes in de koelkast en je Russische literatuur in het vriesvak. Die stonden toch leeg.

28) Als je 'PIENG!' hoort weet je dat het tijd is om te eten. Het is ofwel de magnetron die roept dat je bak fabriekslasagne klaar is, of je favoriete Deliveroo bezorger met het menu van de dag.

Advertorial: Dit artikel is in samenwerking met Deliveroo tot stand gekomen, gewoon omdat we van eten houden.

Je kunt je lievelingseten via Deliveroo al bestellen in Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Scheveningen, Eindhoven en Leiden.