Vandaag ervaart iedere Nederlander deze allesverwoestende kater

Hai sgat lig je ook nog lekker te meuren in bed? En dacht je gisteren ook om 13.00 uur dat het een goed idee was om een oranjebittertje met ketamine te mixen? En heb je daarom nu een stel wild kloppende aderen op je voorhoofd? Wij ook en we weten precies hoe je je voelt.

Namelijk zo:

08.27 - Je ontwaakt doordat je je eigen tong inslikt
Je wordt wakker, badend in je eigen lichaamsvocht met je schoenen aan, je spijkerbroek rustend op je enkels en je hoofd steunend op de metalen rand van je bed. Los van het feit dat je geen idee hebt wie of waar je bent, weet je niet zeker of er nog bloed naar al je ledematen stroomt. Het lukt je niet om te bewegen en je vraagt je af welke militaire colonne er die nacht over je lichaam is gereden.

08.38 - Je komt erachter dat het gelukkig je eigen bed is waar je in ligt
Tien minuten zijn verstreken en na een moeizame analyse van de kamer waar je in ligt, ben je erachter dat dit toch wel echt de jouwe moet zijn. Wel vraag je je af waarom je de kussens hebt vervangen door een opblaasbare oranje kroon, een leeg pakje L&M en een paar natte servetten van Hasan's Döner Snek.

08.41 - Je wordt geconfronteerd met het aroma van je lijf
Door een ongelukkige draai met je hoofd lig je met je neus in je halflange ongewassen haar. De geur van gal, Bavaria, oude shag en vuilniszakkensap overvalt je op deze veel te vroege ochtend. Je kotst over de metalen balk van je bed waar je hoofd net nog steun op vond. Je verplaatst je hoofd precies genoeg centimeters zodat hij niet ín de kots, maar net náást de kots ligt. Daar sukkel je weer even in slaap.

09.05 - Je denkt dat je naar je werk moet en staat per ongeluk op
Als je weer wakker schrikt is het enige dat je brein weet, dat het ochtend is. 'Ochtend' betekent voor jou: haasten naar je treurige kantoorbaan. Je springt op uit bed, probeert richting de douche te sprinten, maar zakt nog voor je de kamerdeur bereikt in elkaar als een dom, pasgeboren hertje. Je hoofd bonkte zo zwaar dat de zwaartekracht je letterlijk naar beneden trok. Daar lig je dan, opnieuw, op de grond.

09.07 - Je spot je mobiel ergens in een donker hoekje van je rommelige kamer
Je ontgrendelt je scherm en krijgt een spontane migraine aanval van het licht. Het is extreem vroeg en je hebt blijkbaar maar drie uur geslapen. Wat heb je dan die hele nacht uitgevoerd? Je hebt namelijk geen idee hoe je thuis bent gekomen. Of hoe laat, of met wie. Het enige dat je weet is dat je 'nog 1 drankje ging doen op het terras'. Scrollend door je foto's zie je dat je om 03.24 uur nog stond te tongen voor de KFC en dat je om 05.31 het monument op de Dam bent opgeklommen samen met een groepje Italiaanse toeristen met dreads en honden. Als je je stomdronken notities van afgelopen nacht probeert te ontcijferen, lees je de tekst 'morge gianluca neuk en uitzwaai op shipho niet vergeten'. Je hebt geen idee wie Gianluca is.

09.10 - Je probeert moed op te bouwen om je rekening te bekijken
Omdat je steeds meer herinnert van de nacht, komt het besef langzaamaan binnen dat je waarschijnlijk veel te veel centen hebt uitgegeven. Je hand glijd trillend je broekzak in om te checken hoeveel je hebt overgehouden van de 50 euro die je hebt gepind. Waar je al bang voor was is uitgekomen, je vind alleen een vochtige joint en een 2 eurocent muntje. Je zet je verstand op nul en opent je ING-app. Daar zie je dat je afgelopen nacht tot vier keer toe 50 euro hebt bijgepind. Waaronder een keer bij 'VEERPONT HOEK VAN HOLLAND-HARWICH (UK)'. Je beseft dat de enige manier om te ontsnappen aan deze realiteit is door een koude douche te nemen en hopen dat je deze psychose van je af kan schrobben met de Happy Buddha-bodyscrub van je favoriete Rituals-lijn.

09.24 - Je valt weer in slaap
Met je natte handdoek nog om je zwakke bleke lijf heen gewikkeld ging je even op bed zitten omdat het je net even teveel moeite kostte om een onderbroek uit je la te pakken. Je zakt onmiddellijk weg in een smerig diepe slaap.

14.30 - Je wordt verward wakker van je trillende telefoon
Je ziet vijf gemiste oproepen van je moeder die jou, sinds je met de hele familie in een tergend actieve familiechat zit, eigenlijk nooit meer belt. Onmiddellijk weet je het: je vader is dood. Hij heeft vast een aneurysma gehad terwijl jij met je vieze katerbek op je pakje L&M lag te kwijlen. Vol angst en schuldgevoel bel je je moeder terug. "Oh, hey lieverd! Papa en ik zijn toevallig in de Formido op het moment en ze hebben hier een hele goeie aanbieding voor van die zonsverduisterende rolgordijnen. Die wilde jij toch, zei je laatst? Zal ik er een set voor je meenemen? Kan je je raam anders even opmeten, of zullen we even langskomen om dat te doen nu? Dan krijg je dit alvast voor je verjaardag? Hoe was je Koningsdag trouwens lieverd? Wij hebben heerlijk over de braderie hier in Bennekom gestruind, is elk jaar weer veel te doen. Erg goed geregeld!"

14.35 - Je raakt verstrikt in je leugens
Als je moeder na een vijf minuten lange stortvloed aan vragen even naar adem moet happen, fluister je: 'Mam, ik zit in een belangrijke meeting. Ik bel je na werk.' Ze hangt begripvol op en je herinnert je dat je helemaal niet bent gaan werken. Je appt naar een vriendin die altijd de beste leugens kan bedenken tijdens noodsituaties: 'Marjo, help ff! Ik ben @klote en niet naar werk gegaan. Hoe red ik me hieruit?' Je staart naar je telefoon in de hoop dat ze snel reageert en ziet dat je het appje per ongeluk naar je moeder hebt verstuurd.

15.45 - Je gaat op zoek naar eten
Je sleept jezelf naar de koelkast en ziet een tube Zaanse mayo, een verlopen pak melk en een tomaat. Je pakt de tomaat, neemt een hap en krijgt de volle sensatie van allesoverheersende schimmel in je bek. Wanhopig en hongerig dat je bent, gluur je vervolgens stiekem in de vuilnisbak. Er steekt een pizzadoos uit. Praise the lord! Twee slices! Op een andere dag zou je er een ruit mee kunnen stuk smijten. Vandaag eet je ze gretig koud en rauw met een laag Zaanse mayo erop.

19.00 - Je pakt je leven weer op
Met een lauw blikje Schultenbrau, van de avondwinkel om de hoek.

Proost sgat!