Waarom doen sommige mensen alsof koffie een lifestyle is?

Beeld: Hanna Whittle, Nathan Stuger & Marijtje Berghuis

Eat, sleep, koffie, repeat. Natuurlijk is een bakkie pleur een prima dagbesteding, maar waarom maken mensen er een fucking religie van? Hier 8 quotes van vervelende koffiesnobs.

1. 'Ik kan ECHT niet functioneren zonder een kop koffie in de ochtend'
Voor alle losers die stoer doen met t-shirts: 'don't even talk to me before I had coffee'. Waarom zou je in hemelsnaam pochen met je koffieverslaving? Je ziet speedverslaafden toch ook geen Instaposts plaatsen met: 'Damn, snakte zó naar dit lijntje, kan eindelijk weer aan het werk!!!'

2. 'Zullen we anders binnenkort een koffietje doen?'
Stel je voor dat je na 14 jaar je basisschoolmattie tegenkomt in de bus naar Voorschoten en hij vraagt: 'binnenkort een sinasje doen?' Dan knal je hem toch linea recta van alle socials af? Waarom voelen koffiedrinkers zich dan zo verheven boven de rest en maken ze een heus event van hun fetisj voor een heet bakje vermalen bonen?

3. 'WAT, lust je geen koffie?!'
Oké, ik lust jullie drankje niet, who the fuck cares?! Je doet net alsof ik zojuist heb aangekondigd dat ik een peuterspeelzaal heb opgericht om ex-pedofielen te reclasseren.

4. 'Ja, maar dat is geen ECHTE koffie'
Een bulderende Nespresso-unit is not done voor een echte koffieboy of -girl. ECHTE koffie maak je door Braziliaanse bonen in een 3000 euro fancy machine te pleuren en met een wieltje handmatig aan te draaien!

5. 'Je bent toch niet zo'n moederskindje dat liever thee drinkt?'
Waarom doen koffiedrinkers altijd alsof een zakje jasmijn in heet water stoppen iets voor minderwaardige kleuters is? Ga mij niet vertellen dat een pad in een Senseo douwen nou onwijs street is.

6. 'Ik drink alleen zwart'
Gefeliciteerd primitieve baas! Jij bent zo'n natural die geen zoete troep nodig heeft en de PURE smaak van koffie aanbidt. Haat je soms ook die brute barbaren die het wagen een scheutje melk of suiker bij dit heilige product te voegen? Cool man, je scheurt vast ook de biefstuk rauw van de koe?

7. 'Ach, 11 kopjes per dag is echt prima'
Stottert Aad, terwijl hij onrustig door de kamer stuitert. Als je hartslag sneller raast dan een gemiddelde Maserati op de Duitse autobahn, is het misschien tijd voor een bezoekje aan dokter obviously hartproblemen? Misschien verklaart dit die veelvuldige paniekaanvallen waar je steeds zo onder lijdt? Eet gewoon een banaan!

8. 'Ik heb anders nooit problemen bij de tandarts'
Nee maar je tanden zijn wel geel en je bek meurt naar verbrand diesel.

LEES OOK:
Zo loopt iedere festivalgirl er deze zomer bij