Klimaatverandering? Net niet kut genoeg om er écht een fuck om te geven

Als zogenaamd progressief land doen wij absoluut niets aan het terugdringen van klimaatverandering. Waarom laten we schouderophalend onze planeet finaal naar de tyfus gaan? Nou, omdat het erop lijkt dat wij klimaatverandering alleen maar heel erg chill vinden.

Barbecueën in oktober? Prachtig! Opwarmen die aardkloot!
Zeven weken achter elkaar geen neerslag? Yes baby! Zolang we straks in januari al kunnen chillen aan de costa’s van Lloret de Markermeer lijkt dit niemand te interesseren. Jij bent op jaarbasis al vijf minuten korter gaan douchen. In dit tempo kunnen we binnenkort de eerste giraffe ten zuiden van Apeldoorn gaan verwelkomen met een oer-Hollands schaaltje kaas en vochtige boterhamworst. Dit hele klimaatprobleem is jouw schuld niet en al helemáál niet jouw probleem. Probleem? Wat? Mediterrane klimaatzone, here we come!

Minder vlees eten voor een betere wereld? Ha ha
Als we als volwassenen elkaars genitaliën al ontmantelen als het gaat om het behoud van Zwarte Piet, beeld je dan eens in wat er overblijft van vlees bolwerk Spijkenisse wanneer we het gaan hebben over het extra belasten van een frikandelbroodje. Alsof er een ton mensen tegelijkertijd wild geslagen in een K-hole belanden. Who the fuck cares about de invloed van de vleesindustrie op het klimaat? Jij volgt Greenpeace al op Facebook! Voor elke nieuwe vegetariër die erbij komt draai jij hoogstpersoonlijk de nekken van vijf kippen om en maak je er een McChicken van. Viva la carbonara!

Actie ondernemen? Show die so-called problemen eerst maar!
Als Xenos-boeddhist verdwijnen je idealen sneller dan de Amazone als je voor een paar honderd euro naar Sri Lanka kan vliegen. Jij moet die ellende eerst met je eigen ogen gezien hebben voordat het je ook maar iets interesseert. Kijk die locals op hun ozonlaag verwoestende barrels rondcruisen. Zij zijn de reden dat de aarde vergaat, niet jij! Vakantietje Sri Lanka is geen leasure-trip, dit is business voor zelfverrijking! Jij weet nu: klimaatverandering is heftig. Misschien kun je Anne-Fleur er ook wel van overtuigen zelf een kijkje te nemen en ook lid te worden van GroenLinks.

Een betere wereld begint bij je… Shell!
Blablabla slachthuizen, blablabla meatless monday, wat de slavinketering, Shell vergast Groningen nog altijd en er wordt niks tegen gedaan. Jouw bijdrage helpt toch niks! Iedereen moet veranderen, dan doe jij daarna wel mee. “Grote bedrijven , jullie moeten de eerste stappen zetten!”, schreeuw je, terwijl je net je volgende maandelijkse vakantie met RyanAir geboekt hebt. Daarbij: je was wel bij de Klimaatmars. Suck on that, haters.

VIND JE OOK LEUK:
Waarom zijn Nederlanders in godsnaam zó herkenbaar op een camping?