Klimaatverpaupering in stand houden doe je zo!

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Al die Al Gores, opgefokte hippies en GroenLinksige snowflakes moeten even dimmen, het gaat hartstikke goed met ons milieu en we moeten gewoon lekker blijven genieten van onze dieselauto's, plastic rietjes en hompen barbecuevlees. Who cares in wat voor een shitshow onze kleinkinderen worden geboren??? Daarom hier 5 dingen die we moeten blijven doen om de klimaatverpaupering in stand te houden:

We moeten de prijs van een treinticket naar Roermond koste wat kost duurder houden dan een retourtje Warschau!
De enige mensen die rijk genoeg zijn om een treinkaartje te lappen, hebben een dikke Bentley op de oprijlaan staan. De rest van het land kan beter met die paarse vibrators van Wizz Air voor de prijs van twee literpakken Bar-le-Duc naar Polen. Omdat deze Boeing 747's meer CO2 uitpoepen dan de gele spoorgevaartes is dit een slimme overheidspoging om dat nutteloze Parijs-akkoord lekker te dwarsbomen. Let's blow up the earth!

We moeten blijven boren tot we in 2030 de aardkorst hebben bereikt!
Ja oké, af en toe trillen er wat goedkope porseleinen kopjes uit de IKEA-kasten van de oudjes in steden als Paddepoel en Warffum. Maar hé, vergeet de toeristische voordelen van een vervallen provincie niet! Misschien kan Groningen ooit wel concurreren met culturele trekpleisters als Tsjernobyl en Pompeï! Het Tsjernobyl van de Lage Landen, klinkt goed toch?

We moeten plastic nóg meer betrekken in onze producten!
We zijn al lekker bezig door elke paprika afzonderlijk in plastic te verpakken. Misschien bereiken we in 2020 wel het hoogtepunt door dit met losse M&M's te doen! En als de ballen van bedrijven als Unilever verder worden gestreeld, kunnen we binnenkort zelfs genieten van een heerlijk kommetje plastic soep met bospaddenstoelen smaak. Nu al zin in die kruidige verpakking!

We moeten de voedselverspilling blijven stimuleren!
Niets zo fijn als een all-you-can-waste restaurant aan de rand van de snelweg. Lekker ongegeneerd kipkluiven en liters cola weglurken om achteraf de helft weg te mogen gooien. Dit fantastische ritueel zou een fundamenteel recht moeten zijn voor elke Europeaan! Gelukkig zijn onze vrienden van de Albert Heijn solidair genoeg om dit naar een hoger level te tillen, door duizenden kilo's prima voedsel te dumpen in kliko's onder de grond. Die in hell, Al Gore!

We moeten de plofkip op handen dragen!
Gelukkig wordt de productie van de plofkip nog niet aan banden gelegd! Dit fantastisch stukje vlees is het summum van de Nederlandse vleesconsumptie en zou daarom moeten worden uitgeroepen tot nationaal erfgoed! Helaas zijn er zure progressieve overheidsbitches die dit willen verbieden. Fuck die sojarijke Vegetarische Slager Speckjes, let's keep on ploffin!

VIND JE OOK LEUK:
Wat als de slogans van Nederlandse steden bloedeerlijk waren?