Hé koppeltjes op social media, kunnen jullie je geklef voor een privégesprek bewaren?

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

Wat een diabetesverwekkende ellende zeg, kleffe koppeltjes in je socialz. Waarom moeten ze eigenlijk continu aan de wereld (en zichzelf?!) bewijzen dat hun relatie bestaat? Is die dan zo zwak in het echt? Hier zijn hun symptomen:

1. Ze zetten dingen op elkaars Facebook-tijdlijn in plaats van gebruik te maken van het obscure sociale snufje 'in het echt tegen elkaar praten'
"Stinkie ga je sokken wassen… :-)" Waarom zou iemand dit ooit op iemands Facebook posten?! Hebben zij nooit gehoord van WhatsApp, of van 'wachten tot ze vanavond verveeld naast elkaar op de bank zitten Omroep MAX te kijken'? Niemand heeft iets aan wat jullie elkaar publiekelijk melden, behalve misschien Rennie, wiens verkoopcijfers een flinke impuls krijgen dankzij al dat borrelende maagzuur dat jullie gemeenschappelijke vrienden hiervan krijgen.

2. Ze plaatsen de hele tijd injokes bij elkaars foto's, waar NIEMAND behalve zij zelf iets van begrijpen (of aan hebben)
"Weet je nog schat, jij en ik in dat hotelletje in Gent, braille en voetenwerk... en paarse apen ;)" WAT?! Wat staat hier en vooral: waarom moeten al je volgers dit lezen?! Niemand snapt dit! Laat je onschuldige volgers met RUST!!!

3. Ze maken de hele tijd hun bezit duidelijk aan de wereld
In bio's noemen ze elkaar 'Zij van' of 'Hij van', want het is blijkbaar hun bestaansrecht, dat ze iemands bezit zijn. Wat deprimerender is dan dat er vlak naast een verzorgingstehuis een DELA-filiaal opent. Een andere bezitsaanduiding is het toevoegen van teksten als 'Mijn bae', 'mijn meissie', 'Mijn allessie' aan een foto. Luister, in het echt noem je je partner ook niet zo, dus waarom zou je het dan wel op social media doen, waar iedereen het moet zien te doorstaan? Als je over je geliefde wil praten zoals een achtjarige over zijn Cornetto praat, prima, maar doe dat lekker ergens waar niemand het kan zien. Op Google+ ofzo.

4. Hun Instagram is een soort altaar voor de ander, in plaats van dat ze foto’s posten van, noem eens iets geks, ZICHZELF
Je volgers volgen JOU op dit sociale medium, en niet je geliefde, die ze misschien zelfs nooit hebben ontmoet. Wie de fuck cares dus, als je een foto van een kwijlende vreemdeling post met de tekst: "Awww, schatje is weer eens in slaap gevallen op de bank"? Tipje van de sluier: NNNNNNNNNNNIEMAND DE FUCK CARES!

5. Je kent hun koosnaampjes net zo goed als zijzelf
Onder elke foto waar ze met z'n tweeën opstaan posten ze hun eigen hashtag, iets als #boeboe&drolletje of #youandmeagainsttheworld4ever. Zien we al een rode draad in dit verhaal? Juist: NNNNNNNNNNNIEMAND DE FFFFFFFUCK CARES!