We moeten Kim Kardashian echt even véél serieuzer gaan nemen

Beeld: Hanna Whittle

Tuurlijk, je kan met gestrekt been dit artikel binnenkomen en meteen gillen: ja maar zij is beroemd geworden met een sekstape en ze kan helemaal niks behalve thirsttrappen op Instagram en d'r dikke reet laten verbouwen. Maar als je daarna nog beweert een feminist te zijn kan niemand je nog écht serieus nemen.

Dit is namelijk wat we van Kim Kardashian kunnen leren:

1) Ze heeft van een kutstreek een emperium gemaakt

Sure, ze was jarenlang Paris Hiltons slecht geklede assistent slash voetveeg en werd pas echt bekend toen Brandy's smerige broertje Ray J haar op video volpompte, maar het mooie aan dit moderne sprookje is dat ze wat deed met deze zielige proloog. Kim Kardashian kocht de rechten van haar eigen gelekte homevideo, klopte bij E! aan en sleepte er een reallifesoap uit die nu al richting de twintig seizoenen gaat en haar steenrijk maakte. Ik wil niet zeggen dat jij ook naar RTL5 moet stappen als je corpulente ex Ramon die neukkiekjes van jullie vakantie in Alicante online dondert. Maar het kan geen kwaad om kansen te zien in deprimerende periodes van je leven.

2) Fuck ouderwets talent, omarm je nieuwerwetse skills

Kim Kardashian kan echt heeeeeeeeeeleeeeeemaaaaaaal niks. Behalve dan:

 • Alle fashion die ze draagt een instant hit maken, hoe dom d'r lookje ook is
 • Al meer dan tien jaar een goedbekeken televisieshow runnen op lineaire televisie
 • Een eigen make uplijn opzetten en nog succesvol maken ook nadat d'r jongste zusje biljonair werd met de hare
 • Een eigen parfumlijn met superlelijke verpakkingen in de vorm van perzikjes (really Kim?) opzetten en toch succesvol maken
 • Een fucking infantiele game met zichzelf in de hoofdrol tóch succesvol maken
 • Al haar minder knappe zussen beroemd en succesvol maken
 • Zeer rijk en unbothered zijn en af en toe toch een politieke mening doordrukken, zoals die keer dat ze een vrouw vrij kreeg die een belachelijk hoge celstraf van 20 jaar had gekregen omdat ze een jointje op zak had ofzo
 • Taylor Swift een kutgevoel geven

Oké ze is dan misschien geen Beethoven of Serena Williams, maar geld maken is een nieuwerwets talent dat stukken sexier is dan - weet ik veel - pokeren ofzo.

3) Zet je lichaam in op de manier die jij lekker vindt

Kim Kardashian heeft echt vaak schijt. Ze is heel vaak naakt of schaarsgekleed en heeft dan zoveel schijt aan ons dat ze dat gewoon op Instagram zet. En het eerste wat je daar dan over leest: 'Kim Kardashian heeft geen ander talent dan naakt gaan', 'Kim Kardashian heeft alweer een paar dagen geen headlines over zichzelf gezien dus gaat weer naakt', 'Kim Kardashian slechtste rolmodel voor meisjes op Instagram', 'Kim Kardashian is vergeten dat ze moeder van drie kinderen is en plaatst d'r blote reet op Instagram'... Ho es effe allemaal.

 1. Ten eerste: hoezo zou je je opeens moeten gedragen als rolmodel, alleen maar omdat je een paar miljoen volgers hebt? Wie heeft deze grondwet erdoorheen gekregen
 2. Ten tweede: hoezo kraait er precies geen enkele haan naar al die andere mannen en vrouwen die zichzelf shirtloos en sexy op de kiek en op social media zetten
 3. Ten derde: hoezo wordt er van vrouwen - en dan vooral van bekende vrouwen - opeens verwacht dat ze in deprimerende nonnetjes veranderen zodra ze hun baarmoeder uitrekken om baby's het leven te schenken?

Dat laatste is trouwens ook prima, als jij zin hebt om in een deprimerend nonnetje met zwarte kousen in je loafers wil veranderen, moet je dat doen. Maar verwacht nooit van anderen dat ze dit ook doen. Of nog triester: ga niet janken over celebrities die zich niet naar jouw maatstaven gedragen.

 1. Oh en effe ten vierde nog: er zijn dus die hard feministen die zelf ook lekker meedoen aan #freethenipple maar het dan wel weer smakeloos of reden tot zure grappen vinden als Kim Kardashian een naaktshoot doet. Want... dan is het te geil? Te commercieel? Teveel gericht op stijve pikken creëren? Ze hebben er vast een lame ass drogreden voor, maar deze 'social media feministen' zijn puin met hun dubbele standaard.

4) Iedereen heeft een Kris Jenner nodig in z'n leven

Want iedereen vaart goed bij een moeder die je steunt en pusht tot je het onderste miljoen uit de kan hebt gehaald. Een moeder die 'you're doing amazing sweetie!' tegen je gilt wanneer de rest van de wereld je met een scheef gezicht aankijkt. Iedereen weet tenslotte dat Kris Jenner het echte brein achter deze rijke, succesvolle vrouwen is.