Wow, dit zijn de toppers die zelfs een kernramp zouden overleven!

Stel dat de kernreactor in Petten morgen ontploft en alles naar de tyfus gaat. Wie of wat zijn dan zo hardnekkig dat ze zouden overleven? Een overzicht.

Linda de Mol

Er gaan geruchten dat Linda de Mol al tijdens de Schepping aanwezig was om de wonderlijke gebeurtenissen te presenteren, zoals alleen zij dat kan. En ook nu de hele wereld ten ondergaat, staat ze vol goede moed op de lichaamsresten van Chantal Janzen, Lieke van Lexmond en andere wannabe's: 'Nou, bekijk het van de positieve kant! Ik ben ontzettend gelukkig, mijn werk is fantastisch en ik zit financieel lekker.'

De Polaroid fotograaf uit Bangladesh

Waar ze overdag schuilen weet geen hond, maar als je 's avonds een peuk staat te roken voor de kroeg, kun je niet om ze heen. Ze zijn gewapend met een Polaroid camera, een bosje rozen en die welbekende poëtische openingszin: 'I take picture, yes?' Deze Bengaalse boys hebben smartphones met camera's overleefd, dus een kernramp zal ze ook niet stoppen om op zoek te gaan naar mensen die vijf euro willen dokken voor een foto die vijf minuten later weer ergens in een goot ligt.

Zwarte Piet

Ook Pakjesboot 12 is onderweg naar Nederland gezonken in een zee van giftig groen afval. Er zijn geen overlevenden. HUH, WACHT EENS EVEN! WAT ZIEN WE DAAR? ER IS WEL EEN OVERLEVENDE! HET IS... HET IS... Dit is werkelijk ongelooflijk, zelfs na deze catastrofe weigert Zwarte Piet zijn naderende dood te accepteren. Nou ja, gelukkig heeft hij gepast gezelschap om de rest van zijn jaren mee door te brengen. De enige andere levende wezens die de kernramp hebben overleefd, zijn kakkerlakken.

Mariah's All I Want For Christmas Is You

Horen jullie dat ook? Nee, het is geen overlevende jankende kat. Het is Mariah Carey die op een slechte dag de klassieker All I Want For Christmas Is You probeert te zingen. En ja, dan klinkt het alsof er een kernramp plaatsvindt in haar stembanden.

De Big Mac

Iedereen weet het, maar het kan niemand ene moer schelen: de Big Mac komt niet van een koe. Dat ding is in een geheim laboratorium ontstaan uit een chemisch experiment met plastic. Daarom zal het ook na de ontploffing van de kernreactor in Petten nog precies hetzelfde eruit zien en smaken. Vraag maar aan deze rat met vleugels duif.

De Telegraaf

Ondanks verwoede reddingsoperaties was de ramp zo allesvernietigend dat iedereen in Nederland al vrij snel morsdood was. Ook de voltallige Telegraafredactie. Toch verscheen al een paar minuten na het fiasco een kakelverse Telegraaf met op de voorpagina in chocoladeletters: 'MOSLIMS MOETEN AFSTAND NEMEN VAN DE KERNRAMP.'

Ludo & Janine

Deze twee coryfeeën uit Goede Tijden, Slechte Tijden hebben 40 miskramen gehad, 80 ontvoeringen meegemaakt, 47 pistolen tegen hun voorhoofden gevoeld, 800 bijna-dood-cliffhangers én Laura overleefd, dus een nucleaire apocalyps kunnen ze er echt ook nog wel bij hebben.

De Nokia 3310

De Nokia 3310 is onbreekbaar. Je kan hem met deo en een aansteker in de fik steken en hij zal alleen nog maar mooier glimmen. Je kan Kim Kardashian erop laten zitten en hij zal er alleen maar harder van worden. Je kan hem van driehoog op het hoofd van een willekeurige voorbijganger gooien en er is niks aan het handje. Kortom, als je de kernramp overleeft, kun je in ieder geval nog je tijd slijten met Snake spelen.