Waarom proberen mannen hun kale kop altijd zo te verbergen?

Beeld: Hanna Whittle</>

Je ziet ze overal: mannen die kaal worden, maar het niet kunnen accepteren. Ze bedenken allerlei trucjes om hun glimmende schedel te verbergen. Maar waarom eigenlijk al die schaamte voor je kale knikker? Uiteindelijk sterven we toch allemaal alleen en haarloos.

Dus mannen, omarm je kale hersenkap, want we hebben al deze trucjes hartstikke door.

1) Het vleeskeppeltje

Van voor, van achter en van de zijkant lijkt er niks aan de hand te zijn. Maar wie slim genoeg is om van bovenaf, bijvoorbeeld met een Kruidvat-drone, naar de betreffende kop te kijken, zal niet om de naakte waarheid heen kunnen: een kaal, rond kruintje. Wie niet beter zou weten, zou denken dat er een nieuwe religie is met als een van de voorschriften: het dragen van een vleeskeppeltje.

2) De oh zo doorzichtige comb-over

Er komt een moment, waarop de haren op het hoofd van de man hun koffers pakken en voorgoed vertrekken. Soms met z'n allen. En soms blijven er een paar achter. De achterblijvers worden in een comb-over over de naakte schedel geharkt. Het liefst aangebracht met een paar dikke klodders Taft Titane Power Gel, zodat die drie dunne reepjes haar zo veel mogelijk huid bedekken. Alsjeblieft mensen, als je zo iemand kent of bent, bindt hem of jezelf vast en scheer het hoofd onmiddelijk kaal.

3) De M-van-McDonald's-haarlijn

Elke man maakt het op een zwarte dag mee: een ruzie tussen de haarlijn en het gezicht. Ooit waren ze close, nu groeit met de dag de afstand. De haarlijn trekt zich terug en neemt zoete wraak. De glimmende inhammen die ontstaan, zorgen namelijk niet alleen voor een gigantisch voorhoofd, op een gegeven moment veranderen ze zelfs in de...'M'...van McDonald's!

4) Het secondelijm-hoofdddeksel

Deze gast zal je, zolang hij ademt, nooit zonder iets op z'n hoofd betrappen. Hij doucht met een hoed op, danst in de club met een muts op en neukt met een petje op. Als je het lef hebt om in bed z'n petje aan te raken, zal hij een huilverhaal ophangen over dat het ding een aandenken is aan z'n moeder die hem dit petje gaf een minuut voor ze door een vrachtwagen werd platgereden. Niemand komt tussen hem en z'n petje.

5) Het eenzame Kuifje

Door een afschuwelijke fout in het DNA of een flauwe grap van God is deze kalende man niet 100% kaal. Op het voorhoofd heeft een klein plukje haar de allesvernietigende kaalslag overleefd als een kakkerlak in Hiroshima. Deze volwassen man is daar zo dankbaar voor dat hij het plukje elke dag na een peperdure behandeling met conditioners en haarmaskers vol trots aan de rest van de wereld wil showen. Wie vertelt Kuifje dat hij met pensioen mag?