Zo gedraag jij je nu je opeens fan bent van Justin Bieber

Iedereen gaat ineens heel lekker op Justin Biebers muziek. Niet alleen hormonale tienermeisjes, maar mensen uit alle lagen van de samenleving, die opeens heel opvallend fan van hem willen zijn. In welke categorie val jij?

De zelfhatende drama queen

Gewoon kort en krachtig zeggen dat een liedje van Justin Bieber goed is, is voor deze mensen onmogelijk. Ze kunnen niet stilzitten bij een Bieber-liedje, en vinden dat zo erg dat ze het liefst op hun knieën vallen en God om vergiffenis smeken. Het is bijna alsof deze dramaqueens net geroepen hebben dat ISIS ergens wel een punt heeft.

De zelfverzekerde borstklopper

Lijnrecht tegenover bovengenoemde mensen met aanstelleritis staan de borstkloppers. De borstkloppers schamen zich nergens voor. Ze kicken er juist op om stoer te doen met het feit dat hun muzieksmaak puur en onbevooroordeeld is, ook als het om Justin Bieber gaat. 'Waar doet iedereen zo moeilijk over? Goeie muziek is goeie muziek en dat Bieber-gastje maakt gewoon goeie muziek.' Deze mensen zijn niet leuk om mee te discussiëren omdat ze zo overtuigd zijn van hun gelijk dat ze eigenlijk nooit naar je luisteren.

De opgegroeide Belieber

In tegenstelling tot zure fans van bijvoorbeeld Tame Impala, die in het geval van een groot wereldwijd succes opeens "hun oudere werk beter vinden", vindt de opgegroeide Belieber het juist ah-ma-zing dat haar obscure niche-artiest nu eindelijk ook de rest van de wereld heeft veroverd. 'He made it! Zie je wel dat ik al die tijd gelijk had toen ik op mijn veertiende in mijn eentje op mijn slaapkamer masturberend zijn YouTube-filmpjes bekeek!'

De leugenachtige van-de-domme-houder

Bij elk gesprek waarin Justin Biebers muziek ter sprake komt, doet deze gore leugenaar alsof hij nergens van afweet. Met zinnen als: ‘Hee dit nummer is van Justin Timberlake toch?’ of 'Jocelyn Biebser? Nooit van gehoord.' Laat deze loser hier niet zomaar mee wegkomen. Lok hem of haar in de val met de volgende tactiek. Zeg bijvoorbeeld 'Mijn favoriete Bieber-nummer is Sorry. Echt het beste wat Dr. Dre ooit gepubliceerd heeft.' De leugenaar zal direct met de ogen rollen, diep zuchten en verklaren: 'Jongens kom op. Die track is geproduceerd in een unieke collaboration tussen Skrillex, Yektro en Blood Diamonds.'

Het kijk-mij-nou-fout-zijn-type

Deze ‘fans’ genieten ervan om overal rond te bazuinen dat ze Justin Bieber nu opeens wél relevant vinden. Zo willen ze bewijzen hoe ‘lekker fout’ ze wel niet zijn. Je herkent ze op een feestje direct. Zeker als je je weleens op ludieke, foute feestjes begeeft georganiseerd door saaie studentes. Zodra de dj Bieber draait, denderen ze door de hele tent terwijl ze overdreven meezingen. Dit zijn dezelfde mensen die het gehele oeuvre van R. Kelly hebben gedegradeerd tot 'Ignition (remix)' en dit elke kans die ze krijgen meeblèrend duidelijk zullen maken.

De pedomoeder

De pedomoeder is een meesteres in het zichzelf voordoen als een verantwoordelijke ouder. Ze doet alsof ze elk concert van Justin Bieber moet afgaan met haar minderjarige dochter om toezicht te houden, maar niemand heeft haar gedwongen om haar eenzame en zweterige string het podium op te slingeren. En waarom zit haar hand altijd zo diep in haar broekzak als dochterlief Love Yourself draait?

De Anne Frank

Een paar jaar geleden was Justin Bieber in Amsterdam. Tussen de bezoekjes aan de coffeeshops door belandde hij ook in het Anne Frank Huis. In het gastenboek liet hij knetterstoned een berichtje achter: "Anne was a great girl. Hopefully she would have been a belieber." Dus ben jij ook al enige tijd niet meer onder ons? Bestaat de mogelijkheid dat je fan zou zijn geweest van Justin Bieber als je niet op gruwelijke wijze om het leven zou zijn gekomen? Dit is jouw categorie!
Dit is de bron van de door ons bewerkte foto van Justin Bieber: https://www.flickr.com/photos/joebielawa/8107447247