Hey geit uit Jurassic Park, ben je dood of gewoon druk met andere dingen?

Beeld: Nathan Stuger

Van sommige mensen (of andere zoogdieren) vraag je je echt af waar ze toch gebleven zijn. Er zijn verschrikkelijk veel semi-bekende Nederlanders (en fictieve hoefdieren) die ooit breed lachend in de Story stonden te poseren met een hand (of hoef) op hun heup, en nu nergens meer te bekennen zijn. Daarom gunnen we ze nog één laatste moment in de spotlights.

Deze week: die geit uit Jurassic Park.

Waar moeten we haar van kennen dan?

De scène in de eerste Jurassic Park-film uit 1993, waarin ze op respectloze wijze gebruikt wordt als lokaas voor de lokale T. Rex, ten behoeve van het vermaak van een stel verveelde miljardairskinderen. Maar ach, het is de natuur om gevoederd te worden aan een met behulp van kikker-DNA gekloonde dinosaurus, zullen we maar zeggen.

Waar de fuck is zij nu eigenlijk mee bezig?

Een geit wordt een jaar of 13, wat betekent dat zelfs als deze misbruikte meid 0 was ten tijde van de opnames, ze nu al tien jaar dood is. Dus als je moeder jou tijdens haar brute moordscène geruststelde door te zeggen: 'Niet huilen, het is maar een film! De geit is niet echt dood!', weet dan dat die geit inmiddels alsnog hartstikke morsdood is. Met een beetje pech is ze in de vleesindustrie terechtgekomen en op een zelfs gruwelijkere manier om het leven gekomen dan door de gigantische kaken van een hongerige tyrannosaurus. Onderschat de walgelijke praktijken van het menselijke ras nooit!

Hebben we nog een leuke boodschap voor d'r?

Meid, je bent zonder veel twijfel de bekendste geit aller tijden. Die pratende geit uit Drag Me To Hell heeft echt helemaal niks op jou.