Volg deze interweb workshop van Jolanda als je wilt leren interwebben

Hoe moet dat nou eigenlijk, interwebben?

Goeiendag ik ben Jolanda Kuiper en ik heb kennis van zaken over de www. Iedereen heeft wel een computer met google in huis. Want het computeren komt van pas. Of u nou een recept wilt opzoeken. Aanbindingen wilt vinden van praxis. Of fotos zoekt van uw kleinkinderen die u niet meer mag zien van uw dochter.

Lees onderstaande workshop om dit te leren.

deel 1) hoe browsing werkt

U gaat eerst van mij leren hoe u browst. Ga zitten achter de personale computer en typ in het toetsenbord van google wat u vinden wil. Een paar voorbeelden van zoek opdrachten:

  • Recept taart niet te zoet.
  • Goedkope vakantie lekker weer, overdag zon savonds ook nog lekker buiten kunnen zitten .
  • Fotos van mijn kleinkinderen, Rosa Kuiper 3 jaar, Sanne Kuiper 1 jaar .

Vervolgens krijgt u in beeld wat de google voor u vindt. Vervolgens kunt u beginnen met muisklikken hier en daar.

deel twee , Web-URLS intyppen

Wat niet iedereen weet is dat u niet altijd google hoeft te doen. Ook kunt u zelf een internet beginnen. Dit kan door een WEb-URL zelf in te typen. U moet dan wel het site-adres hebben en die helemaal precies overtyppen.

Voorbeeld van een weburl die ik wil aanraden is http.www.ouders online,nl/forum waar u terecht kan met vragen. U kan bijvoorbeeld vragen stellen over wat u moet doen als uw dochter alle kontakt heeft verbroken , alleen maar omdat u 1 fout hebt gemaakt in t verleden. 1 fout!! De andere internetters reageren dan met adviezen en tips.
<br>
3 het senden van een hotmail

Een hotmail senden is makkelijker dan u denkt ! Ga eerst naar de web-URL van https.hotmail.com en typ die in. Log daarna "in " door u naam in te typen zonder spatie tussen voornaam en achternaam. Bij mij is dat jolandakuiper. En dan het wachtwoord, dat is jolanda123 bij mij , dus voor u zal dat ook wel zo zijn. U krijgt nu een lijst met alle emails die voor u geselecteerd zijn (door het bedrijf hotmail). Vaak zitten daar " webmails' van bekenden bij zoals een neef of buurman, of de praxis met een aanbidding van hamers.

Uw drukt vervolgens op de knop 'compose, en typt de naam in van de persoon die u bereiken wil

Hier volgt een voorbeeld van een hotmail.

Afzender: jolandakuiper@hotmail.com

Ontvanger: lindakuiper@hotmail.com

Onderwerp: reageer op de hotmail

Tekst: Lieve dochter waarom reageer je niet op de hotmail. Ik wil graag mijn kleinkinderen zien.Het is al 2 en half jaar geleden. Het was een sexuele bevrijdings fase waar ik doorheenging, zegt mijn terapeut. Daarom ging ik toen met jouw vriend naar bed . Ik leerde pas op mijn 58ste, wat echte passie is . Ik heb jou dit al vaker uitgelegd via het web. ik wil dus graag mijn kleinkinderen graag zien , gaat Rosa al naar school

En dan klikken op 'verzenden' ! En dan is het wachten op een "reply (antwoord)".

einde

Tot zover deze curses, mijn uitleg van Twieter komt de volgende keer want dat moet ik nog even voor u uitzoeken hoe dat werkt .

Tot de volgende keer en tenslotte is hier nog een foto van mij die ik zelf op het web " geupload" heb:

![](/content/images/2015/08/Screen-Shot-2015-08-09-at-14-16-48.png size)