Waarom zijn mannen in joggingbroek toch zo geil?

Beeld: Hanna Whittle

We hebben het vaak over meisjes en vrouwen die op straat worden nagefloten door opdringerige gasten, maar ook voor mannen is straatintimidatie niet vreemd. Om precies te zijn, mannen die het wagen om naar buiten te stappen in een simpele, gemêleerd grijze joggingbroek.

De grijze sweatpants draagt in Nederland een gigantische, seksuele lading met zich mee. Zodra vrouwen een man in zo'n comfortabele broek spotten is het één en al nafluiten, nasissen en getoeter vanuit hun auto's. Volgens deze vrouwen vragen de mannelijke slachtoffers er zelf om en zouden zij dondersgoed moeten weten dat er naar hun geslachtsdeel zal worden gekeken en gesmacht, wanneer ze 'm tegen de binnenkant van zo'n warme jogging duwen.

Maar deze drie mannen zijn het he-le-maal zat.

Jordy Paarden (21)


"Ik was onderweg naar de sportschool en hoorde al tien minuten 'klak', 'klak', 'klak' achter me. Toen ik me omdraaide, zag ik drie vrouwen van middelbare leeftijd achter me aan lopen en hoorde ik ze 'Pssst!' roepen. Ik begon naar de overkant van de straat over te steken, maar dat hielp niets. Toen ik in paniek een verkeerde afslag nam, eindigde ik in een doodlopend steegje. 'Wat een lekkertje', zei de één tegen de ander, terwijl ze me van top tot teen bekeken en gulzig hun lippen bevochtigden. Gelukkig zag ik net op dat moment een andere man langslopen. Ik deed alsof ik 'm kende, schreeuwde om hulp en de vrouwen draaiden zich geschrokken om. Toen zette ik het op een rennen! Ze riepen me nog na: 'Hoer!', 'Je bent toch te dik!' en: 'Wees blij dat we je zijn achtervolgd. Dat is een compliment!"

Maarten Kontjes (32)


"Het was een extreem drukke periode op het advocatenkantoor waar ik werk. Omdat het werk niet klaar was aan het einde van de week, besloten mijn oudere collega Jacqueline en ik onze zaak bij mij thuis verder voor te bereiden. Die zaterdag kwam ze langs. Ik was thuis dus ik had mijn comfortabele grijze joggingbroek aan. In de avond, terwijl ik net een nieuwe kop thee voor haar had gezet, greep ze me uit het niets in m'n kruis. Ze duwde me daarna op de bank, ging op me zitten en begon uit het niets op mij te rijden. Ik probeerde me los te wurmen en zei haar dat mijn verloofde in de andere kamer televisie aan het kijken was, maar daardoor werd ze alleen maar agressiever en hardhandiger: 'Doe niet zo onschuldig. Je hebt het er zelf naar gemaakt. Moet je er maar niet zo bijlopen!' Ik vertelde het aan m'n collega's en m'n vrienden, maar niemand geloofde me! Bij het politiebureau lachte de dienstdoende agente me keihard uit! Ze had 'belangrijkere dingen te doen' zoals 'boeven vangen', zei ze terwijl ze haar beeldscherm met daarop een Patience-spel van me wegdraaide."

Regillio Vuur (26)

"Het ergste vond ik misschien wel die keer dat ik in de trein van Amsterdam naar Rotterdam zat na een dag colleges. Ik zat midden in een drukke week met essays en tentamens dus ik had m'n joggingbroek aan. Ik zat rustig te werken op m'n laptop toen er een jonge studente tegenover me kwam zitten. Ik knikte naar haar en ging verder met het schrijven van m'n essay. Tot ik na een paar minuten vanuit mijn ooghoeken zag hoe ze haar hand in haar panty had gepeuterd en zichzelf zonder gêne aan het vingeren was. Dit alles terwijl ze onafgebroken naar m'n joggingbroek keek! Het was zo opzichtig en luidruchtig, alsof ze wilde dat ik op zou kijken. Ik was zo in shock en begon m'n laptop in te pakken. Toen ik bijna op wilde staan om snel een andere plek te zoeken pakte ze me met haar natte hand bij m'n mouw vast. 'Kom op schatje. Wie A zegt moet B zeggen! Laat me ff snel een afgietsel maken van je banketstaaf en die twee rijpe bloedsinaasappels, dan kan ik er thuis nog ff lekker op zitten'. Sinds die treinreis draag ik elke dag een petje zodat ik geen oogcontact meer met vrouwen hoef te maken."

LEES OOK:
Wie is toch die gast die denkt dat gokken bij TOTO z'n baan is?