Wie is Jezus Christus van Nazareth en wat heeft ze te maken met Pasen?

Beeld: Hanna Whittle

Ze is niet meer weg te denken uit de bladen, heeft een enorme achterban op haar socials en wordt door kenners de allernieuwste it-girl genoemd. Maar wie is Jezus van Nazareth eigenlijk? En wat heeft ze te maken met Pasen? Tijd om haar te leren kennen!

Wie is zij eigenlijk!? πŸŽ€

Jezus werd een paar eeuwen terug geboren en mag inmiddels zo'n 33 verjaardagskaarsjes uitblazen ;)! Deze leading lady werd geboren in Bethlehem en vluchtte op jonge leeftijd naar Egypte om hier een tijdje met haar familie te wonen. Ze komt uit een warm gezin, ondanks dat haar spirituele vader helaas nooit echt in de picture was. Desondanks groeide Jezus op tot een vrolijke spring in 't veld die enorm veel joie de vivre haalt uit het genezen van melaatsen, lopen over water en het breken van brood. Ze omschrijft zichzelf op Instagram altijd als een vredelievende allemansvriend, een lachebek en een regelrechte fashionista. Met haar kastanjebruine, sluike lokken is deze sexy messias echt 'n meid waar vrouwen jaloers op zijn en mannen verliefd op worden. Wat een catch!

Waar ken je haar van!? πŸ’

Je kent haar waarschijnlijk van het tell-all book over haar bewogen leven. Ook kan het heel goed dat je door de jaren heen langs een beeld, schilderij of abri-poster van d'r prachtige koppie bent gelopen. She's everywhere! Er is zelfs een superkitschy musical over het leven van La Nazareth gemaakt die de hele wereld overging, waardoor ze opeens fans in alle windstreken kreeg! Ze werd vooral bekend door haar humanitaire werk als maatschappelijk werker in de banlieus van Palestina.

Wat heeft ze met Pasen!? 🌸

Honey, it's her favorite holiday! Jezus kan enorm genieten van een outrageous feestje op z'n tijd en als het Pasen is pakt ze helemaal uit. Tel daarbij op dat ze met Pasen haar eigen wederopstanding viert. La Nazareth kwam de vrijdag voor Pasen namelijk een keer per ongeluk aan een kruis te hangen na een wilde avond stappen met Petrus, Andreas en Judas. Squad goals! Ze zegt zich nog weinig te herinneren maar haar kater was in elk geval die zondag pas weg en maandag stond ze pas Γ©cht op uit de dood. Dus besloot ze vanaf die dag elk jaar een weekender te geven om haar eigen wederopstanding te vieren. Vive la fΓͺte!

Wat zijn haar favoriete hotspots!? 🌈

Anywhere the sun shines! Deze zonaanbidder heeft een zwak voor het oude Galilea, een pittoreske streek in het noorden van Palestina. Een plek waar je heerlijk op een vintage Vespa door de glooiende heuvels kan toeren, iets waar je Jezus elke zwoele zomer op kan betrappen!

Welk kledingstuk kan ze echt niet missen!? πŸ‘‘

Easypeasy! Jezus zal je nooit spotten in iets anders dan haar signature offwhite maxidress en haar casual chique kalfslederen sandalen. Heerlijk om op Coachella mee te flaneren met een gigantisch houten kruis op je rug ;)! Ecologisch hout natuurlijk. Keep it local, baby!

Wie zit er in haar girlsquad!? πŸ’„

Net als Taylor Swift omringt Jezus zich ook alleen maar met topmodellen, realityqueens en it-girls. Je kent ze wel: Simon, Petrus, Maria Magdalena, Johannes en Judas. Met die laatste ligt ze echter al een tijdje in de clinch omdat ze beiden een major crush op Pontius Pilatus hadden. Oopsie! Warning voor als je de hele squad op Instagram gaat volgen: De dames zien er zo goed en poepieslank uit dat je je bijna gaat afvragen of ze al dat vis en brood op de foto's wel echt aanraken! Not fair!