Jean Mineur is jullie gedrag in de bios echt he-le-maal zat

Beeld: Hanna Whittle

Wow, Jean Mineur is er echt helemaal klaar mee guys. Meestal is iedereen in de zaal nog aan het kletsen als de reclame begint, maar dit gedrag komt Jean Mineur nu echt helemaal de strot uit.

"Hallo! HALLO! Even een paar mededelingen, oké? Ten eerste, kunnen die drie luide blonde trutten in het midden van de zaal misschien even hun kop houden? Ja jullie, die eruitzien alsof ze alledrie Anne-Fay heten. Hebben jullie je scheur niet genoeg open gehad tijdens jullie shopping spree in de Forever 21 vanmiddag? Er volgt nu twintig minuten aan bioscoopreclame en die gaan jullie aandachtig bekijken. Begrepen? Dit richtingloze gesprek over Harry Styles en thigh gaps vervolgen jullie straks maar in de trein terug naar Fuckerveen.

Ten twee—wat? Had je iets terug te zeggen, Anne-Fay? Oh ja hoor, prima, lach mijn domme pakje maar uit. Ga gerust je gang. Alsof ik vrijwillig deze lelijke jeukhoed zou opzetten. Dit is gewoon m'n werkuniform? Alsof jij zelf bepaalt wat je draagt in de Big Bazar waar je werkt. Ik hoop dat er tijdens de voorstelling een muis in je popcorn klimt en daar onopgemerkt bevalt van een vijfling.

Pfff, op een dag als vandaag vraag ik me echt af waarom ik dit werk nog doe. Begrijpt dan niemand hoe zwaar het is om decennialang op een filmrol te staan in de ruimte? Er is niet eens zuurstof hier, en alsof dat pikhouweel op m'n schouder niks weegt. Kan iemand me vertellen waarom ik überhaupt een pikhouweel vastheb?

Oh, vind je dat grappig, meneer de sci-fi-nerd rechts achterin, met die moeilijke gezichtsbeharing? Wat is eigenlijk de look waar je voor gaat, zo'n ongezonde leeuw uit de Lion King van wanneer Scar koning is? Anyway, ik zie dat je chips naar binnen hebt gesmokkeld, maar je blijft met je fikken uit die luidruchtige zak Cool American vandaan tijdens de reclame die zo begint, ja? En ik zweer je, als je het waagt die beugelfles bier te laten ploppen in de volgende twintig minuten, dan ga ik een mooie functie bedenken voor dit pikhouweel.

Even luisteren, heeft iedereen z'n bek dicht nu? Want adverteerders hebben grof geld betaald om in dit reclameblok te mogen zitten, al zou je dat misschien niet zeggen als je kijkt naar de belachelijk hoge prijs van je bioscoopkaartje. Oh hey, jij daar bij de ingang. Leuk dat je nu nog eens komt aankakken! Er staat toch een aanvangstijd op je kaartje? Heb je nooit leren klokkijken met die domme hondenkop van je, of vind je het gewoon opwindend om met je reet langs de knieën van een lange rij zittende mensen te schuren? Nee ik kinkshame je niet, ben gewoon geïnteresseerd.

Is iedereen in de zaal nu eindelijk klaar? Mooi. Hier is dan de reclame. Het blok duurt dertig minuten vandaag, krijg ik net door. Eentje gaat over een Grolsch-brouwerij met authentieke bierbrouwers, die gecast zijn bij een authentiek modellenbureau. Dus heb een beetje respect en hou je smoel, oké? Is dat zoveel gevraagd? Zo, nu nog die pikhouweel over m'n schouder zwiepen en ik kan weer backstage om lijntjes te leggen met die Pathé-kip. Fijne voorstelling."