Een exclusief interview met Jan Lul over waarom iedereen zoveel voor hem doet

"Vrijwel dagelijks hoor ik verhalen van mensen over wat ze allemaal voor mij overhebben. Het is compleet gestoord. Speciaal voor mij rijden mensen met hun auto door de wasstraat, vlak voordat er een reiger op de motorkap kakt, mensen schrijven hele Powerpoint-presentaties voor me over terwijl die achteraf online worden gezet, en er zijn mensen die voor mij hun band plakken, terwijl ze kort daarna door een kapotgevallen bierglas fietsen!"

Mensen rijden speciaal voor mij met hun auto door de wasstraat, vlak voordat er een reiger op de motorkap kakt.

"Ik snap er echt niks van, maar ik vind het ontroerend om te horen dat iemand bijvoorbeeld anderhalf voor mij uur op de tram heeft staan wachten die helemaal niet langs die halte komt. Mensen hebben dit voor mij over! Dat is toch niet normaal?

Laatst nog, vertelde zomaar iemand die ik niet eens ken dat hij de dag ervoor op een feest was geweest waar ook alcoholvrij bier werd verkocht. Hij wist alleen niet dat het alcoholvrij bier was. Wat denk je? Hij heeft er acht gedronken! Voor mij! Daarna is hij maar naar huis gegaan. Als je zoiets hoort, dan doet dat heel veel met je, ook al voegde hij er nog aan toe dat hij een saaie rotavond heeft gehad."

Ik begrijp gewoon niet waarom mensen in godsnaam de moeite zouden nemen om op een dag dat de IKEA dicht is, er voor mij alsnog helemaal heen te rijden.

"In mijn familie word ik wel eens jaloers aangekeken, want ik ben de enige die Jan heet. Toch zijn het lieve mensen. Mijn broer vertelde laatst dat hij speciaal voor mij helemaal naar Duitsland was gereden, om mee te doen met een of andere marathon, die een week eerder had plaatsgevonden. Ongelofelijk. En dat was nog niet eens alles, want hij voegde eraan toe dat hij zich een jaar lang helemaal het snot voor de ogen had getraind, teringdure renschoenen had gekocht, én gestopt was met roken, allemaal speciaal voor mij!

Ik begrijp gewoon niet waarom mensen in godsnaam de moeite zouden nemen om op een dag dat de IKEA dicht is, er voor mij alsnog helemaal heen te rijden, maar ik hoor dit soort dingen zeer regelmatig, en dat raakt me."

Mijn broer reed laatst, speciaal voor mij, naar Duitsland om mee te doen aan een marathon die een week daarvoor had plaatsgevonden.

"Misschien is dit interview een goede manier om iedereen die weleens tijd, moeite en geld voor mij overheeft, te bedanken voor alles. Lieve mensen, ik wil graag… wat zeg je nou? Stond het opnameapparaat niet aan? Wat ben jij voor journalist! Mooie boel, dat betekent dus dat ik net compleet voor mezelf mijn hele hart uit heb lopen storten!!!"