IT’ers zijn de allerbelangrijkste mensen op aarde

We moeten alle IT’ers roemen en prijzen. Ze helpen ons met onze computers en wij zijn niks zonder ze. Ze zijn de belangrijkste pijlers van ons bestaan. Hier is waarom.

1. IT’ers weten meer dan wij en dus zijn ze beter dan wij

IT’ers zorgen dat onze computers het doen. En onze computers zijn belangrijk, dus je mag nooit over IT'ers klagen. Had je maar zelf IT'er moeten worden. Maar daar ben je te dom voor. Anders had je nu misschien een koophuis gehad en was je vriendin er niet vandoor gegaan met een IT’er.

2. IT’ers praten een taal die wij nooit zullen snappen omdat zij beter zijn dan wij

IT’ers hebben een eigen taal: computertaal. Dat is de taal met woorden als moederbord en protocol erin. Als je iets aan een IT’er vraagt zegt hij dat het protocol van het moederbord anders moet. Daarom verdient hij meer geld dan jij, en daarom is je website pas over twee maanden klaar. Soms sijpelt er in de taal van de IT’er iets van een herwonnen superioriteitsgevoel door, het triomfantelijke taalgebruik van iemand die vroeger gepest werd maar die nu de wereld verovert omdat hij command-line-interface kan zeggen, en machinecode. Update.

3. IT’ers zijn veel authentieker en eigenzinniger in hun fashion dan wij (en dus beter dan wij)

IT’ers maken dingen die iedereen wil en dus hebben ze een goede positie op de arbeidsmarkt. Door deze positie zijn ze niet alleen in intellectueel en spiritueel opzicht onze meerderen, ze zijn ook in fashion-zin veel beter dan jij en ik. Waar wij er misschien voor zouden terugdeinzen om een fleecevest met het logo van het bedrijf waar ze werken aan te trekken, doen zij dat gewoon wel. Zij durven die cargobroek gewoon tot net onder de navel op te trekken en er een verwassen zwart Breaking Bad-shirt boven te dragen, waardoor hun buik bol staat als die van een overleden koe. Waar jij en ik ons aan maatschappelijke normen van persoonlijke hygiëne moeten houden, kunnen IT’ers zich rustig jaren niet scheren. Nergens. “Je ruikt gek, Kevin,” probeert een manager soms te zeggen. Maar dan zegt Kevin: “Ik heb een code in het moederbord gecomputerd,” en dan druipt de manager af. Dat is de definitie van macht.

4. Mensen in de IT staan boven aardse zaken als ‘volgende week af?’ Dit betekent dat ze beter zijn dan wij

Omdat IT’ers allemaal computerdingen kunnen, zijn ze vaak ook slim in andere dingen. Analysistische denkers zijn ze. Zo analysisteren zij dat jouw website helemaal niet volgende week al af moet zijn. Nee, die website hoeft pas over drie maanden af te zijn. Geloof de IT’er maar. Bovendien kan het ook niet eerder af, echt niet, want de database is met een protocol en de server op de back end. En als je denkt dat IT’ers gewoon lui zijn en pas gaan werken als je dreigt met ontslag, of met een ferme stomp op hun arrogante rotkoppen, die rotte honden, die klootzak van een Kevin die er met je vriendin vandoor is gegaan, als je dat allemaal denkt, dan ben je geen echte IT’er.

5. De toekomst is een prachtig huis, waar alleen IT’ers naar binnen mogen (ze zijn immers beter dan wij)

In de toekomst hebben alleen de IT’ers nog werk, want al het andere werk wordt gedaan door de computers die zij maken. Broodcomputers maken het brood, terwijl graancomputers het land bewerken. De IT’ers zullen vanuit het paleis van de toekomst naar ons kijken, en ze zullen lachen, en ze laten ons naar ze kijken, in hun stralende paleizen, waar ze staan naast je vriendin, die je nooit meer terug zult zien, maar je hoopt dat ze gelukkig is nu, dat rotmens.