Het internettypetje van de week: de contextloze Funda-linker

Beeld: Hanna Whittle

De Funda-linker brengt huizen onder de aandacht met de nonchalance van iemand die een aanbieding van Amstel Bier bij de Deen tipt, of een goeie deal op een multipack theedoeken bij de Action. Hij laat absoluut niet merken dat het gaat om de aanschaf van een BOUWWERK, een aanschaf die samengaat met een GIGANTISCHE, LEVENSLANGE SCHULD.

Huis te koop: Tegenwindweg 761, 1451 BA Windhol [funda]

Hai, dit huis staat te koop. Ik denk ik post het even. Misschien heb je d'r wat aan.

Ik heb het dus niet over mensen die hun eigen huis proberen te slijten, of hun familie of vrienden willen helpen bij de hopeloze verkoop van een woning (wat in deze "overspannen huizenmarkt" dan sowieso betekent dat er iets heftigs aan mankeert, zoals een ontbrekend dak, maar dat terzijde).

Ach, weet je, de nonchalance van de mentaliteit van de contextloze Funda-linker is misschien wel iets waar we allemaal iets van kunnen leren. We hoeven ook helemaal niet zo zwaar te tillen aan vluchtige zaken als een GIGANTISCHE, LEVENSLANGE SCHULD. Probeer ook eens zo'n achteloze mentaliteit te omarmen! Fiets langs de LIDL voor fruit, rij naar de Intratuin voor een gezellig nieuw vetplantje en wip nog even binnen bij de Rabobank voor een leninkje van 237.000 euro. Fijne dag!