Het internettypetje van de week: de memetagger

Beeld: Hanna Whittle

De memetagger is een persoon dat leeft voor memes op Facebook. Zij taggen al hun vrienden in memes en doen vervolgens alsof deze súúúúper herkenbare situatie echt alleen van toepassing is op hen. Terwijl de meme 23k likes en 9k aan reacties heeft. Dit is de reden dat jouw hele timeline volgedonderd is met memes.

Als de echte memetagger zelf getagd wordt in een meme dan kan hij niet wachten om in Caps Lock schreeuwend te schrijven dat hij de meme al kent: "HAHAHAHHA, JA HIER HAD IK DANNY AL EEN PAAR WEKEN GELEDEN IN GETAGD!!!" waarna alle vrienden (aka: 'de squad') de memetagger op handen en voeten dragen omdat hij op de hoogte is van elke fucking meme op het gehele internet.

Favoriet zijn de memes die benadrukken dat je pas echt bff's bent als je elkaar tagt in memes. Andere vormen van uiting van liefde naar je vrienden is blijkbaar nergens voor nodig. Echte vriendschap bestaat pas als je elkaar virtueel noemt in een plaatje waar elk individu op deze planeet zich enigszins in kan herkennen.

alt

Het enige wat andere personen kunnen hopen is dat Facebook zo snel mogelijk ten einde loopt zodat je niet de hele dag geconfronteerd hoeft te worden met zogenaamde vrienden die elkaar continue in memes taggen. Memetaggers zijn namelijk niet jouw vrienden. Dat zijn je ergste vijanden.