Wow, deze moeders hebben de populaire internettaal echt on lock

Beeld: Hanna Whittle

Ben jij ook een moeder die mee wil gaan met deze in rap tempo veranderende tijd? Of ben je gewoon iemand die geïnteresseerd is in the latest en greatest? Doe dan je voordeel met de onderstaande cursus 'Coole internetslang voor babyboomers en ander onwetend volk'.

1) Hoe laat je je kind weten dat jij eigenlijk een supermoeder bent?

Dankzij de huiswerkbegeleiding van zijn moeder snapt de ietwat trage Berend nu veel meer van het vak biologie. En daar bedankt hij haar voor. Met 'Not alle heroes wear capes' geeft zijn moeder aan dat superhelden ook vermomd kunnen zijn als saaie huisvrouwen van middelbare leeftijd.

2) Hoe zorg je ervoor dat je kind meehelpt in de huishouding?

Voor alleenstaande moeder Yvonne is de maat nu echt vol! Ze heeft maar liefst zeven keer aan Samantha gevraagd om de afwas te doen en zeven keer negeert het kleine prinsesje haar. Yvonne is niet gediend van haar dochter's 'extra' gedrag. Dit betekent dat Sammie zich 'overdreven' of 'dramatisch' opstelt. Er zit daarom niets anders op dan een stevig pak rammel. 'You're gonna catch these fists' betekent namelijk dat Yvonne haar ongehoorzame dochter alle hoeken van de kamer gaat laten zien. Met haar vuisten. Of Samantha hierna nog ├╝berhaupt kan lopen naar het aanrecht om af te wassen, is onbekend.

3) Hoe leer je je kind over white privilege?

Lieke wil van haar moeder weten, waarom ze nooit gepakt wordt als ze lipgloss en oorbellen steelt bij de Primark. Haar moeder legt uit dat dat komt door haar witte huidskleur. Hierdoor wordt ze als ongevaarlijk gezien door het winkelpersoneel. Met de uitdrukking 'Stay woke' spoort ze Lieke aan om zich bewust te zijn van haar bevoorrechte positie in de maatschappij. Of ze hiermee ook wil zeggen dat Lieke moet stoppen met stelen of juist moet doorgaan, houdt ze in het midden.

4) Hoe klop je jezelf op de moederborsten?

Stefanie is zo onder de indruk van hoe cool zij en haar kinderen eruit zien in hun matching zonnebrillen dat ze 'shook', oftewel 'sprakeloos' is. Maar ze houdt het hier niet bij. Met 'There's levels to this shit' geeft ze aan dat ze er zo cool uitzien dat niemand ook maar in de buurt van hun 'niveau' komt. Niet de buren, niet hun familie of kennissen en misschien zelfs niemand in de hele wereld.

5) Hoe leer je je ongehoorzame kind een lesje?

Ondanks meerdere waarschuwingen heeft nieuwsgierige Stientje toch stiekem haar moeders fles wijn geopend. Na vijf glazen is ze K.O. gegaan. Nu het kind de volgende dag weer langzaam bij bewustzijn komt, maakt haar moeder gretig gebruik van de gelegenheid om Stientje het gevaar van goedkope wijn van de Lidl bij te brengen. 'Life comes at you fast' betekent namelijk dat het leven van de een op de andere dag radicaal kan veranderen als je een kleine bitch bent die niet luistert.

6) Hoe laat je je kind weten hoe fucking laat het is?

Dewi is flabbergasted! Zelfs met intense pijn in haar onderrug, laat haar moeder Coby zich niet uit het veld slaan. Ze gaat door met haar passie voor koken en dat dwingt diepe respect af. Coby weet wat voor baas ze is en reageert daarom met 'When will your fave ever?', oftewel: is er iemand meer een baas dan Coby dat is?