Deze 6 soorten Instagram-likes hebben een diepere betekenis dan je zou denken

Koester deze likes!

1. De verplichte like

De verplichte like deel je uit wanneer je weet dat iemand het nodig heeft. Als je slim bent zorg je dat je er gewoon even een like tegenaan gooit, ook al is het weer zo'n doodsaaie foto van z'n kat. Zo gaat dit nou eenmaal, jij liket al mijn foto's, ik like er af en toe ook eentje van jou. Prima toch?

2. De geile like

Dit is een moderne en sexy manier om iemand te stalken. Stel je hebt iemand op het oog en je kan niet wachten om d'r aan je stok te rijgen, wat doe je dan? Je gaat gewoon AL haar foto's liken. Zelfs als ze er niet per se heel erg goed op staat. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het andere geslacht. Is toch mooi meegenomen?

3. De jaloerse like

Je hebt echt een heerlijke dag achter de rug met je allerbeste vrienden. En dan verschijnt 'ie. De like waar je de hele dag al voor huiverde. De passief-agressieve like van die vriend(in) die niet uitgenodigd was. Waarom liket hij of zij je foto dan toch? Ondanks dat je vriend(in) strontjaloers is, gunt hij je het genot van géén like absoluut niet. Boeiend, jij weer een like erbij!

4. De narcistische like

Er zijn mensen die alleen hun eigen foto's interessant vinden. Je kan je niet meer herinneren wanneer jouw foto voor het laatst geliked is door deze persoon. Tot je een keer met hem of haar op de foto gaat, hij of zij er best goed op staat en je die foto op Instagram zet. Maar verbeeld je niks. Deze foto is alleen maar geliked door de narcist, omdat hij er zelf toevallig heel goed op staat. Ach, is toch weer een like!

5. De zeldzame like

Wow, een like ontvangen van deze vriend? Hij is altijd heel zuinig met z'n likes! Dat betekent óf dat hij in een hele goeie bui was, óf dat je foto oprecht heel erg mooi was. Koester dit moment!

6. De zielige like

Deze pity-like komt vaak van een familielid. Meestal je zus of je moeder of een hele goede vriend. Waarschijnlijk op een foto die echt heel erg saai is en waarschijnlijk omdat de liker in kwestie medelijden met je heeft. Deze persoon is vaak ook de elfde liker, waardoor je geen losse namen meer onder je foto hebt staan, maar '11 likes'. Staat toch wat minder sneu. Thanks zus!