Voor onze moeders is het best chill dat Instagram opeens Snapchat probeert te zijn

Sinds Instagram Stories een paar weken geleden heeft besloten om Snapchat ff keihard te naaien door precies hun hele concept te stelen, zijn er heel veel saaie artikelen over deze sneaky update verschenen. Op elke techblog valt er te lezen hoe Instagram hartstikke Single White Female op Snapchat ging en precies dezelfde video-applicatie besloot na te bouwen, maar dan zonder het snollerige hondenmasker.

Maar er is één specifieke doelgroep hartstikke blij met de update van Instagram: al onze technofobe moeders. En dit is waarom.

Ze zitten nog niet zo lang op Instagram en alles voelt nog heel bijzonder voor ze
Nu zelfs onze moeders uitgekeken zijn op seniorenmedium Facebook (omdat tegenwoordig zelfs háár moeder erop zit) hebben ze zich als een kudde bizons langzaam maar gestaag verplaatst naar Instagram en onlangs unaniem een Instagram-account aangemaakt op hun knockoff-iPad van de Aldi. Instagram voelt voor hen dus nog helemaal nieuw. En het feit dat ze nu ook 'van die leuke korte filmpjes' kunnen maken, bijvoorbeeld van hoe je vader Gerrit de slavinken aanbraadt in de Croma, vinden ze ge-wel-dig.

Ze hoeven er niet helemaal een nieuwe app voor te downloaden
We weten allemaal hoeveel uren voorbereiding het vergt als je moeder een nieuwe app probeert te downloaden op haar HTC pro XPZ superphone. De laatste keer dat je haar hielp om WordFeud te downloaden heeft het haar anderhalve week gekost voor ze eindelijk dat rotspel kon spelen. Omarm het feit dat je hier geen telefonisch advies over hoeft te verstrekken en ga iets leuks doen met je nieuw verworven vrije tijd. Er staat een nieuw seizoen van Modern Family op Netflix.

Instagram Stories is zo simpel dat zelfs de domste moeder (Marja uit Wolfheze, die wel echt een lieve schat is verder hoor) het snapt
Als je, zoals elk normaal persoon, in het bezit van domme vrienden (of familie) bent, dan ken je dit wel: vol enthousiasme heb je de laatste tijd laten zien wat Snapchat is, hoe het precies werkt en hoe je zo'n grappig slettenmasker op je gezicht kan zetten. Vervolgens spoorde je je infantiele moeder of tante aan om ook Snapchat te nemen en moest je daarna elke keer aanhoren dat ze er echt helemaal niks van snappen en 'hoe ze die gezichtjes erop krijgen'. Dank Allah voor Instagram Stories, dat zo simpel is dat zelfs de imbecielen waar jij je mee inlaat het snappen!

Instagram Stories geeft je moeder eindelijk die spreekbuis die ze al jaren mist
Besef even hoe vaak jij je moeder negeert als ze iets probeert te vertellen over haar breiclub, de darmkanker van de overbuurvrouw en haar ingegroeide teennagel die steeds groener wordt. Dankzij Instagram Stories heeft ze eindelijk een dankbaar publiek.

Instagram Stories heeft geen hondenseksfilter
Dit is vooral een reden voor jou en de rest van de familie om opgelucht adem te halen: je moeder zal niet geseksualiseerd worden op Instagram, gewoonweg omdat er geen sexy neukfilters zoals 'gewillig likkend hondje' beschikbaar zijn op dit medium. Perfect dus voor oude mensen waarvan je helemaal niet over hun seksualiteit wil nadenken! Rinie houdt het voorlopig dus gewoon bij leuke kiekjes van de tuin die ze net helemaal onkruidvrij heeft gemaakt, ome Benno die de bbq probeert aan te steken met benzine en haar nieuwe montuur van de Hans Anders waar ze altijd overheen in plaats van doorheen kijkt.