Wie zijn toch die aanstellers die BINNEN een zonnebril dragen?

Beeld: Hanna Whittle

Iedereen heeft ze wel een keer in een club, restaurant of gebouw waar geen enkel zonnestraaltje scheen interessant zien doen: mensen met een zonnebril op. Wat bezielt deze indoor zonnebrildrager om een bril op te doen bij een totaal afwezige zon?

Wij gingen op onderzoek uit en er blijken best logische verklaringen voor te zijn.

1) Het zijn druggies die geen aandacht op hun ogen willen vestigen

De zonnebril in de club is de op één na meest gehoorde ergernis onder het Nederlandse uitgaanspubliek. Op nummer 1 staat 'hevige brand en kliko's die de nooduitgang blokkeren' en op nummer 3 'plotselinge schietpartij door leden uit de onderwereld'. Toch dragen pillenliefhebbers een zonnebril om lekker undercover te kunnen trippen op de dansvloer. Echt niemand die het doorheeft.

2) Het zijn wereldberoemde vloggers uit Alkmaar, Nunspeet of Hoevelaken

Het leven van de vlogger uit een kleine of middelgrote gemeente gaat niet over rozen. Om de zoveel tijd is er wel een puisterige tienerjongen die eruitziet als een school shooter met een shotgun in z'n Eastpak, die dreigend om een handtekening of selfie vraagt. Sommige vloggers kunnen niet eens lowkey in een regiobus richting Amsterdam voor #THUGLIFEVLOG 3671 MAMA I MADE IT!! EERSTE KEER IN EEN TRAM!! zonder lastig gevallen te worden door hormonale subscribers die hun zweet als parfum willen gebruiken. Een grote zwarte zonnebril is dan een lifesaver. Zo weet echt werkelijk niemand dat ze hier te maken hebben met een echte Hollandse celeb die maar liefst 15k views per vlog heeft.

3) Het zijn leden van de Landelijke Vereniging 'Geen Tijd Voor Je Geouwehoer'

De Landelijke Vereniging 'Geen Tijd Voor Je Geouwehoer' is een van de snelstgroeiende verenigingen in Nederland. De GTVJG is opgericht voor slachtoffers van brutale vragen als 'Weet u waar hier in de buurt een pinautomaat is?' of 'Zag ik jou niet vorig weekend met zonnebril op in de SOA polikliniek?' De vereniging maakt zich sterk voor mensen die allergisch zijn voor menselijk contact en de bijbehorende onbenullige prietpraat. Leden krijgen nadat zij de contributie hebben overgemaakt een busje traangas en een kwaliteitsbril van het merk Ray-Ban thuisgestuurd. Op deze manier worden opdringerige aso's afgeschrikt van bijvoorbeeld schaamteloos 'hoi' zeggen.