Maak kennis met de 'incel', een levensgevaarlijke maagd die vrouwen haat

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Wat is een incel en waarom moeten we in godsnaam op ons hoede zijn voor deze gast? Effe een lesje Wikipedia: Incel staat voor INvoluntary CELibate, wat zoiets betekent als: 'wehhhh ik ben tegen m'n zin in maagd want niemand wil mij neuken en daarom wijd ik m'n hele leven aan het klagen hierover en als ik een wapen kan regelen schiet ik die hoer Saskia misschien wel neer omdat ze nee zei'.

Oké, cool. Hoe herken je deze gast?

Het is niet netjes om te generaliseren, maar dit is een De Gladiool-stukje dus pech dan maar. Gefrustreerde incels vind je:

  • Bij ledenvergaderingen van Forum voor Democratie, waar ze met open halitose-muiltjes naar hun god staan te staren
  • In de drogisterij bij het deo-vak, turend naar de verschillende Axe Bodysprays
  • Op 4chan en Reddit waar ze hele epistels schrijven over dat ze een freak in the bed willen die ook al het strijkwerk binnen een uurtje weg kan werken
  • Achter hun pc aan het schelden tijdens een potje FortNite als ze erachter komen dat ook meisjes gamen
  • Schuimbekkend aan het klagen over feministen onder jankstukjes op The Post Online, GeenStijl of De Dagelijkse Standaard
  • Rukkend op hun populaire girl next door Jessica in hun bedompte zolderkamertje bij hun ouders thuis
  • Op de plaats delict na een schoolshooting of busje dat op een menigte in is gereden

De incel is bijna altijd hetero, niet populair, lelijk, weet geen kutjes te regelen en haat alle jongens die dit wel voor elkaar krijgen en alle meisjes die geen interesse in hem hebben. Het zijn allemaal jonge mannen die menen recht te hebben op de lichamen van meisjes, op seks. Dit zijn jongens die zich laten meeslepen tijdens dure cursussen van datinggoeroes en daadwerkelijk geloven dat die xenofobe rioolslang Thierry Baudet het in zich heeft om een land te leiden. Deze jongens beperken zich niet tot domme fora en Amerikaanse schoolcampussen maar vind je ook in Nederland. Misschien is Remco van Tinder die je uitschold voor 'dikke hoer' (nadat je zei geen interesse in een tweede date te hebben) wel een incel?

Oké ze zijn dus lelijk en neuken niet, maar waarom zijn ze gevaarlijk dan?

Weet je nog die losers die lekker massamoord pleegden in Isla Vista, Toronto en Santa Fe en daarna stuk voor stuk afgewezen bleken te zijn door vrouwen en daar op deze manier wraak op wisten te nemen? Naast het feit dat ze tegenwoordig dus graag IS'je spelen en meisjes of klasgenoten vermoorden na een afwijzing, is dit een groep jonge mannen die vrouwen het liefst weer de jaren 50 in slingert. Je weet wel, toen de dametjes nog niet zo mondig waren, het echt niet waagden om een carrière na te jagen én gewoon netjes de hele dag thuis op hun vent zaten te wachten die ze wel ff kwam veroveren voor een potje ruige missionaris van twee minuten max.

Incels zijn niet alleen heel erg gefocust op seks en mensen doodschieten, daarnaast voelen ze zich ook nog eens altijd onbegrepen en ongehoord. Je hoort ze altijd klagen over dat hun het recht van vrijheid van meningsuiting wordt ontnomen, dat vrienden zich voor hem schamen en dat ze zichzelf niet meer durven te zijn. Incels denken oprecht dat ze onterecht gedemoniseerd worden door de maatschappij. Echt niemand wordt beter van de achterhaalde denkbeelden van incels die letterlijk alleen maar draaien om waar ZIJ recht op denken te hebben en hun gejank over dat ZIJ het zo zwaar hebben in deze wereld omdat niemand aan hun stoffige piemel wil zuigen. Alsof ze nooit naar het nieuws kijken? Er zijn echt kuttere dingen aan de hand.

Wat als zo'n kneus me lastig valt?

Rennen schat. En nooit meer omkijken. Met dit soort mannen valt niet te praten. Wat je ook doet, het zal nooit genoeg zijn, zolang je niet door je knieën gaat, hem uit medelijden afzuigt op z'n grijze hoekbank en daarna een karbonade voor 'm bakt terwijl hij The Voice kijkt.