Waarom zou je naar een land reizen waar je toch alleen over klaagt?

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

Wat erg! Deze superieure Nederlanders zijn met complete tegenzin op vakantie gegaan naar een land dat ze tot op het bot haten:

Marloes (24) in de Verenigde Staten

Heeft zo'n grafhekel aan 'al die moddervette, racistische Amerikanen die kicken op school shootings' dat ze al jarenlang slecht slaapt en van geluk spreekt dat ze geboren is in Europa
Marloes
"Sex and the City baby, shoppe! Heb echt het idee dat ik Rachel en Phoebe hier tegen kan komen! Iedereen in New York is zó aardig, maar ja, New York is een beetje een land op zich hè. Je hebt helemaal niet het idee dat je in Amerika bent! Knijp me even, is dit dat koffietentje uit Girls? I love Brooklyn!"

Sandrien (34) in Marokko

Heeft een Wilders-dekbed en krijgt acute diarree als haar eten halal blijkt
Sandrien
"Heerlijk zo dat zonnetje in m'n rode nek. Heerlijke koes koes, lekker exotisch drinken, lekker zwemmen. Vanochtend nog op een kameel gezeten, een once in een lifetime experiment. Ik kan iedereen Markoko aanraden. Vooral aan al die kk Marokkanen bij mij uit de buurt! Aan hen zou ik willen meegeven: alle goeie van jullie zijn achtergebleven in het Rifgebergte!"

Rogier (25), Rogier (26), Waldemar (25) en Rogier (27) in Oekraïne

Vinden Oekraïners maar goor, radioactief, hoekig, corrupt en denken dat ze onze banen stelen en allemaal hoogstpersoonlijk schuldig zijn aan de ramp met de MH17
Rogier
"We zijn allemaal smoorverliefd geworden op onze eigen Miroslava, Svitlana, Oksana en Anastaslutna. Heerlijke meiden zijn het, klagen niet veel, zijn lekker fris, een tikkeltje fragiel en onderdanig. Misschien nemen we ze wel mee naar Gouda. Thierry will be pleased!"

Gerald (27) in Israël

Noemt zichzelf pro-Palestina activist na jarenlang dat Arafat-sjaaltje te dragen en op z'n joodse buurman te spugen
Gerald
"Nee, nee, ík ben niet in Israël. Ik zou dat nooit doen, ik boycot Israël al jaren en heb altijd gezworen dat ik niet zou feesten op de misère van de Palestijnen. Het is mijn drag persoonlijkheid Eva ThunderSimons die de Gay Pride in Tel Aviv echt niet kon missen honey!"

Lisanne (29) in Italië

Vindt religie echt voor 'fucking domme mensen zonder hersens die geloven in een sprookje!!!'
Lisanne
"Hier in Rimini moet ik gewoon even een kaarsje branden voor m'n oude buurmeisje Marja. Ze overleed in 1999 aan leukemie. Mogen zij rusten in vrede en kalmte."