Wie is toch die gast die continu 'huts' zegt?

Beeld: Marijtje Berghuis

Zo herken je de huts-zeggende nietsnut:

Elk kwartier brult hij de vier letters wel eens in de rondte.
Bijvoorbeeld nadat zijn negatief bindend studieadvies van zijn niveau 2-opleiding 'Verkoper Detailhandel' op de deurmat viel óf op het moment dat de deksel van de kist dichtklapte op de begrafenis van zijn oudtante. Maar ook toen hij laatst live ging op Instagram terwijl hij ontmaagd werd door Kelsey uit 2-havo loeide hij de woorden naar al zijn 319 volgers.

Deze gewone puber ziet eruit alsof ‘ie net iets te lang door de Instagrampagina van Lil Kleine heeft gescrold.
Maar als je goed kijkt zie je dat ie gewoon een H&M spijkerbroek en een t-shirtje met een logo van Tommy Hilfiger, Balr of dat dodelijke Levi’s erop draagt.

Zijn sociale intelligentie strijkt niet verder dan: 'Dat wordt dan 23,80 alstublieft.'
Bij zijn weekend bijbaan als medewerker van de Jumbo in Woerden creëert hij genoeg momenten binnen zijn werkuren om zijn favoriete woordjes uit te kramen. Zo blèrt ie na het aanvullen van het hele zuivelschap door de winkel: 'Huts a niffauw, melkpakken a niffauw!' Zijn dagelijkse hoogtepunt is die ene minuut voor sluitingstijd wanneer hij voor de grap 'hutssss' kan schreeuwen door de intercom naar zijn twee favoriete collega’s Jeffrey(15) en Tim(16).

In het weekend is hij te vinden in Club Fix, Jantjes Verjaardag of gewoon in dorpscafé 't Scheepje.
Hier praat hij in bezopen toestand zijn omstanders wat bij over de laatste Temptation Island USA aflevering of staat hij tegen de muur met een biertje in zijn hand naar lekkere meidjes te staren. Als hij geluk heeft kan hij zijn tong nog ergens 'inhutsen' vanavond.

Er komt écht niets zinnigs uit.
De rest van zijn vocabulaire bestaat voornamelijk uit primaire uitspraken zoals: 'goals', 'kechs' en 'shotjesssss'. Zodra hij opeens een serieus gesprek moet voeren, bijvoorbeeld wanneer hij ruzie heeft, dan zal ie al zoekend naar de juiste woorden, wanhopig op zijn gesprekspartner beginnen in te slaan. En dat is niet zo gek, aangezien hij in het Latijn op zijn onderarm heeft getatoeëerd: 'Geen woorden maar daden'. Prachtig!