Waarom hurkt horecapersoneel vaak zo dom aan je tafel?

Beeld: Hanna Whittle

Je gaat uit eten bij die nieuwe hippe tent bij jou om de hoek. Als de meid uit de bediening de specials van de dag komt toelichten gaat ze spontaan door haar knieën, legt ze haar arm nonchalant op de tafel en bevinden haar ogen zich opeens op borsthoogte. Dat is ff schrikken, dat intimiderende gebuk in je persoonlijke space. Ze verdwijnt nog net niet onder de tafel. Waarom hurkt al dat horecapersoneel altijd aan je tafel?

1) Ze squat graag tijdens werktijd

Het meisje uit de bediening is in haar vrije tijd fitgirl. Ze hangt vijf dagen per week in de sportschool, maar tijdens die werkuurtjes heeft ze ook de kans om een paar squats mee te pakken. Daarom grijpt ze elke kans aan om te hurken bij een tafel. Ze geeft de kaart en gaat dan heel langzaam door haar knieën. Tijdens haar praatje hoor je haar af en toe puffen. Dat komt doordat ze aan het tellen is hoe lang ze al in haar squathouding zit. Op weg naar de keuken doet ze een driedubbele flikflak voor de verbranding van die extra calorietjes.

2) Ze heeft doorgehaald op Awakenings

Je ziet de serveerster vanuit de andere kant van de zaak met vermoeide ogen naar jullie tafel sloffen. Eenmaal bij jullie tafel aangekomen valt ze op haar knieën terwijl ze zichzelf probeert op te vangen met haar arm op jullie tafelblad. Ze begint haar zin met "ik zal jullie even de kaart uit.....," terwijl haar hoofd langzaam in horizontale positie op jouw schoot komt te liggen. Je snapt nu dat ze niet hurkt maar slaapt.

3) Ze ruikt pik

Als je niet uitkijkt verdwijnt de bedienende meid ineens onder je tafel en voel je iets raars bij je broek in de richting van je kruis. Ze heeft natte pik geroken en wil daarvan proeven. Je hoort ineens 'rrrrrrats' aan de andere kant van de tafel. Een gulp die open wordt getrokken? Even later hoor je wat vlezige geluiden onder de tafel vandaan komen. Je hebt het meisje inmiddels al zeker tien minuten niet gezien. Maar daar komt ze opeens met een witte mond onder jullie tafel vandaan gekropen? Deze meid had zin!