Hetero's die elkaar voor de gein 'homo' noemen: we moeten praten

Hé lieve heteromannen! Ik moet even wat kwijt. Dus pak een stoel en ga er achterstevoren op zitten, zoals jullie zo graag doen.

Veel van jullie vinden het grappig om elkaar onderling homo te noemen. Als pesterig scheldwoordje. Want homo zijn is blijkbaar het ergste wat jullie je kunnen voorstellen, naast een kras vinden op je limited edition The Big Lebowski Blu-ray.

Waarschijnlijk zijn jullie je van geen kwaad bewust, maar door te schelden met homoseksualiteit wordt deze geaardheid - bedoeld of onbedoeld - neergezet als een onwenselijke zwakte. En jongens die daadwerkelijk homo zijn, en dit soort nonchalante heterololletjes aanhoren, gaan zich daardoor minderwaardig voelen. En dat doet pijn. Heel veel pijn. Stel je voor dat iemand al jullie geruite bermudabroeken op een hoop gooit en in de fik steekt. Zoveel pijn doet het.

"Dus als ik het doe zonder dat een homo het kan horen is het niet erg?" Huh, waar kwam die opmerking vandaan? Wacht, praten jullie nou terug in mijn eigen artikel?! Brutaal! Maar ik ben de beroerdste niet, ik wil hier best op ingaan.

Ten eerste is elkaar homo noemen zonder dat een homo het kan horen best wel fucking laf. Het is hetzelfde als in een volle treincoupé eerst om je heen loeren voor je het n-woord durft te gebruiken. En ten tweede is de kans helemaal niet zo klein dat er een homo in jullie zogenaamd heteroseksuele vriendengroep zit: iemand die de moed aan het verzamelen is om uit de kast te komen, en wiens vrijheid beperkt wordt omdat jullie homoseksualiteit systematisch in een negatief daglicht duwen. Het is gewoon niet zo leuk als iemand je beperkt. Stel dat jullie nooit meer met je benen wijd zouden mogen zitten, of nooit meer in teenslippers op kantoor zouden mogen verschijnen. Onaardig, toch?

"Maar ik bedoel schelden met 'homo' niet negatief naar homo's toe! Ik hou van homo's! Gordon lol!" Wow, ik schrik er steeds van dat ik weerwoord krijg in mijn eigen artikel! Wat is deze nieuwe technologie?! Maar dit is helaas ook geen geldig argument, want hoe bedoelen jullie het dan wél? Positief? Of neutraal? Want noem je vrienden dan gewoon zonnestraal, of ovenwant.

En weet je, elk dom heteropesterijtje dat gerelateerd is aan homoseksualiteit verwoest kleine stukjes ziel van je niet-heteroseksuele medemens.

Hey Jordy is vergeten uit te loggen op Facebook, even 'Ik ben homo' posten onder zijn naam!!! 😀

Hey Kevin is out gegaan, even 'homo' op zijn voorhoofd kalken!!! 😀

Blijkbaar is een afwijkende geaardheid iets lulligs. En mensen die daadwerkelijk homo zijn, en dit soort luchtige heterogeintjes aanschouwen, gaan zich daardoor inferieur voelen, en beseffen in al hun droefenis dat ze niet zomaar van hun inferioriteit afkomen door een Facebook-status te deleten of hun voorhoofd schoon te schrobben.

Oké, nog een voorbeeld, omdat ik uit mijn ogen gekotst heb toen ik dit zag: in deze zeer walgelijke vlog moet een groepje normalo's opdrachten uitvoeren zoals iemands oordopjes aflikken, een zwerver op zijn mond kussen en je moeder bellen om te zeggen dat je lesbisch bent. OMG zo errag!!!!!!! ROFLOL stel je voor dat je dat moet doen! 😀 Maar luister even goed, onsympathieke, luide rotvloggers, sommige mensen moeten dit daadwerkelijk doorstaan. Omdat ze geen keus hebben. Omdat ze lesbisch zijn en er een kans bestaat dat hun moeder dat moeilijk gaat vinden. Dus vloggertjes, ik hoop dat jullie hier iets van leren en dat die zwerver jullie herpes heeft gegeven</font size>.

Dat was het, lieve heteromannen (en -vrouwen). Ik hoop dat het nu iets duidelijker is wat jullie precies in werking stellen als jullie schelden met homo. En als je het nog steeds moeilijk vindt om voor te stellen wat voor pijn het genereert, stel je dan eens voor dat je een kras vindt op je limited edition The Big Lebowski Blu-ray.

Hou jij ook zo van mannen die van mannen houden, vrouwen die van vrouwen houden, vrouwen die van mannen houden en driedubbel ondersteboven en andersom? Vast niet zoveel als wij. Check de shop voor onze nieuwe [Zomerliefde t-shirtlijn!](https://degladiool.nl/shop/)