Dit is hoe het er écht aan toegaat bij een hockeyvereniging

Beeld: Marijtje Berghuis en Hanna Whittle

Hockey een sport? Ammehoela! Dit is wat er daadwerkelijk gebeurt voor en achter de schermen van het hockeyveld!

Hockeyweekend, voor wie nog ontmaagd moet worden

Oef, het pijnlijke beeld van de overbetaalde CEO die op papadag zijn kind afzet voor het jaarlijkse hockeytoernooi van S.O.A. Voorburg. 'Doe je best, geef papa nog een kus!' Maarja, dat hele hockey-gebeuren is natuurlijk een dikke hoax en zijn zoon of dochter speelt alleen maar mee voor de fameuze neukbokaal '18. Ronnie Flex komt speciaal voor de gelegenheid voor 9000 euro een kwartiertje hossen on stage, terwijl senioren-captain Maarten z'n Lil' Kleine tegen de reet van de 16-jarige Sophie aanboort. Het is net Temptation Island, maar dan met hitsige tieners op een elite-glamping in Voorburg. Zondagochtend worden de doorgesauste tentjes weer vrolijk in de achterbak van papa geplakt. Gelukkig staan de vulgaire activiteiten van gisterenavond netjes vastgelegd op de hidden-camera tapes van techniektrainer Aad (56).

Het onterecht hypen van mediocre hockeymeisjes

Even een mythe debunken hoor! Op teamfoto's lijken het altijd 11 blonde seksgodinnen, maar als je ze los van elkaar ziet, zijn het gewoon Sannes met te brede kaken, die net als jij puskorsten op hun voorhoofd krijgen van een reep Tony's. Deze Fleurs en Anne-Claires hebben misschien wel een classy Luzac-diploma en Gooische R op zak, toch veranderen ze in lompe boerenmeiden als ze op het veld, vol-kwijlend, de haren uit elkaars strakgelijnde pony trekken. Sorry, dan kijken we toch liever shorttracken om een side sight op te vangen van de cameltoe van Suzanne Schulting.

Hockey, een broedplaats van gematigd, centrum- en extreemrechtse zakenmannen

Je hoeft niet bang te zijn voor links-socialistisch geneuzel op de trainingsvelden van VVD-hubs HC Bloemendaal en Klein-Zwitserland. What's next? Groot-Bankgeheim? H.V. Prinsbisdom Rozendaal? Dat de bekendste hockeymeid toevallig Fatima heet (Moreiro-de-Moleila - die ene), betekent niet dat Mo en Achmed even ongehinderd balletjes kunnen slaan op het door Ralph Lauren gesubsidieerde trainingscomplex. Zelfs de skipiste van Val Thorens kent meer etnische diversiteit dan een gemiddelde hockeyclub. Langs de zijlijn wordt door assistent-coach Floris-Jan joviaal gepocht over de tweede aanbouw van zijn vakantiehuisje aan de Côte d'Azur. Oh huh? Wordt er een wedstrijd gespeeld?! Je zou het bijna vergeten!

VIND JE OOK LEUK:
Bestaat er een dommere Nederlandse traditie dan 'cadeautip: ✉️'?