Waarom zijn alle mannen met dit mini-mutsje zo bloedjegeil?

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

Vergeet die hipsters 1.0 met hun ongewassen knot en ranzige baard, tegenwoordig tel je pas mee met een geschoren kop met fisherman's beanie. In principe is het een zeer basic wollen eikeldopje, maar toch zijn al haar dragers fucking lekker.

Hoe transformeert dit mutsje van Meg uit Family Guy al deze mannen in halfgoden???

1) Hij verbergt z'n kaaklijn en rooie oortjes niet

Wat nou ruime wollen zak tot ver over de oren? Zo eentje waar Russell Brand destijds z'n gore coup én een volledig weeshuis in bewaarde. Nee, de geile mannen van vandaag dragen alleen nog mini-beanies die lijken op een strak, wollig condoompje in de kleuren gitzwart of pastel roze. Zo lang hun sexy hoekige kaaklijn, oren en versgeschoren haargrens maar goed te zien zijn. Hoe meer vlees zichtbaar onder het dopje, hoe vochtiger de broekjes van voorbijkomende passanten. Met zo'n look wéét je gewoon dat zijn sportzweet naar een passievolle pompbeurt ruikt. Let wel, dit keppeltje is geen Israëlische equivalent van het Arafat-sjaaltje, dit is puur en alleen een seksueel statement.

2) Het mutsje ruikt naar zelfverzekerheid en fashion sense

En wat is er geiler dan dat? Je weet dat als jij zo'n mini vissersmuts op je achterhoofd installeert, hij er binnen een nanoseconde van af zal waaien om je kale kruin te exposen aan omstanders. Bij deze jongen, die rechtstreeks uit een Urban Outiffters of Weekday-webwinkel lijkt te lopen, blijft dat ding gewoon zitten. Net als z'n zilveren oorbel, te kleine sexy brilletje en perfecte tatoeage in z'n nek trouwens. Zo eentje waarvan zelfs je anti-tattoo moeder zou zeggen 'daar gaat hij mooi oud mee worden', terwijl ze met haar hand over haar kruis wrijft.

3) Hij heeft er zo'n Duits porno-plaksnorretje bij

Alsof 'ie wist dat we stiekem allemaal een zwak hebben voor Günther. Het hipstermutsje gaat meestal hand in hand met een glad, stoppelvrij gezicht én een fopsnor die de neukers bij Mädchen von Deutschland ook gebruiken terwijl ze hun Heidi's de hoeken van de kamer laten zien. Als hij er dan ook nog eens bij kijkt alsof 'ie je ieder moment tegen een muur kan aandrukken met z'n ding ding dong, knalt half Nederland uit haar teeny weeny string bikini!