Te gek, we hebben in Nederland EINDELIJK een Hetero Pride!

Beeld: Hanna Whittle

En dat werd tijd ook, als je nagaat hoe vaak sommige hetero's zeggen dat ze niet snappen waarom LGBTQ+-ers wél hun eigen dag krijgen.

Het aantal landen waar heteroseksualiteit strafbaar is, is nul. Er is nog nooit een kind op straat gezet nadat hij zijn ouders heeft moeten opbiechten hetero te zijn. En er worden nooit hetero's bespuugd, in elkaar geslagen, gemarteld of vermoord om hun geaardheid. Dus: het is volstrekt logisch dat er als de wiedeweerga een Hetero Pride moet komen! We mogen deze gekwelde bevolkingsgroep niet langer hun eigen dag ontzeggen!

Dus hier is-ie dan, de Hetero Pride, waar hetero's eindelijk hun fabelachtig mooie cultuur kunnen vieren. De Celebrate Straight Parade bevat de volgende negen boten:

1) De Fast-and-the-Furious-boot!

Verwacht op deze boot fistpumpende bro's in mouwloze T-shirts, zwaar opgemaakte vrouwen in huidkleurige bikini's en dubstep die klinkt alsof iemand een lange ruft laat in een leeg soepblik. De ambassadeur van de Hetero Pride, Mart Smeets, mompelt af en toe inspirerende slogans over het belang van familie in de megafoon. Wat heerlijk dat deze mensen eindelijk zichzelf kunnen zijn!

2) De Met-lastige-kinderen-naar-een-drukke-lunchroom-boot!

Aan welk onderdeel van heterocultuur is deze boot gewijd? De overspannen moeder! Deze prachtige boot is volledig aangekleed als drukbezochte lunchroom. En kijk toch eens hoe deze uitgeputte vrouwen geen shit geven. Ze zetten hun buggy middenin het pad, bestellen hun eerste droge witte om half 12 's ochtends en laten hun plakkerige kleuters krijsend rondrennen. Mama heeft even wat tijd voor zichzelf nodig hoor! Het is net aapies kijken. Ook dit is hetero life!

3) De Neporgasme-boot!

Een ode aan de slechte seks waar hetero's zo vaak over klagen! Alle mannen dragen T-shirts met 'Wil je ook klaarkomen?’, alle vrouwen dragen T-shirts met 'Ach, laat maar.'

4) De Homo-als-scheldwoord-gebruiken-boot!

Op deze boot doen de hetero's hun belangrijkste trucje: het woord homo voortdurend in het negatieve trekken! Aanschouw hoe een groepje corpsballen degene die zijn biertje het laatst opheeft 'heaumeau' noemt! Een paar verveelde tienermeisjes roepen 'gaaaaaaay' als een donkere wolk de zon blokkeert! En wat is dat? Er rijdt een scooter rond op de boot, met daarop twee tienerjongens die 'kankerflikkers' roepen naar alle homo's aan wal! Wat een heerlijke cultuur, en wat goed dat deze eindelijk gevierd en erkend wordt! Hetero’s, jullie mogen er zijn!

5) De Vaders-die-te-druk-zijn-voor-de-opvoeding-boot!

De niet van elkaar te onderscheiden heteromannen op deze boot tonen zonder enige schaamte wat hun ware lifestyle is: druk druk druk druk druk! Kijk vol spanning hoe ze via hun draadloze bluetooth headset met hun vrouw bellen en ruziën over wie kleine Zoë van de crèche haalt. Spoiler: mama draait ervoor op!

6) De Heterofashion-boot!

Klim op de catwalk and strut your stuff! Een slechtzittende Superdry-spijkerbroek? Yes please! Een sweater met een gedurfd politiek statement zoals 'Los Angeles Surf Experience 1982 Denim Zone’? Outfit on fleek! Alles is mogelijk in de heterofashion. Deze boot is gesponsord door BALR., een dapper kledingmerk dat het lef heeft om zich te durven associeren met de omstreden heterolifestyle. Sommige activistische hetero's bekritiseren het kledingmerk van opportunisme, maar feit is dat de acceptatie van hetero's zonder de inzet van BALR. lang niet zo ver was geweest als het nu is.

7) De Vechtscheidingboot!

Op de Vechtscheidingboot laten hetero's zien waarom het scheidingspercentage van hetero's zoveel hoger ligt dan dat van homo's en lesbiennes: omdat ze er zo goed in zijn! Juich de heterostelletjes toe vanaf de wal terwijl ze vloekend en tierend over de boot marcheren, en pink een traantje weg zodra ze eindelijk hun bliksemscheiding voltrekken.

8) De Dartboot!

Het mooie van darten is hoe inclusief deze sport is. Het maakt helemaal niks uit wat je geslacht, conditie of leeftijd is: iedereen die van een domme sport houdt mag meedoen. Gesponsord door Amstel Bier. We're here, we're beer!

9) De Ik-weet-zelf-ook-niet-waarom-maar-ik-beperk-graag-het-levensgeluk-van-LGBTQ'ers-boot!

Ben je tegen het homohuwelijk, gewoon, omdat je je graag bemoeit met de persoonlijke situatie van iemand met wie je geen fuck te maken hebt? Vind je LGBTQ'ers helemaal prima, zolang ze maar geen absurde dingen doen zoals 'zichzelf zijn'? Dan is dit de boot voor jou! Dankzij de financiële steun van de SGP laat deze boot zien dat bemoeienis met het persoonlijke leven van anderen een hetero-only activiteit is! Celebrate straight!