Aan vrienden vragen om je te helpen verhuizen is een rotstreek

Er is een reden waarom WhatsAppjes met 'Hee wil je me helpen verhuizen zondagochtend?' meestal worden ontvangen met het oorverdovende getsjirp van duizenden krekels, want verhuizen is verschrikkelijk, en niet iets wat je je vrienden aan moet doen.

Iemand vragen om te helpen verhuizen is hetzelfde als dat je griep hebt en aan je vrienden vraagt of je misschien even in hun gezicht mag niezen, anders zit je in je eentje opgezadeld met die griep en kom op, jullie zijn toch vrienden?

🚫 Dit is niet hoe vriendschap werkt.

Natuurlijk kunnen vrienden elkaar om gunsten vragen. Je kunt bijvoorbeeld iemand vragen een KitKat Chunky mee te nemen als hij toch langs de supermarkt komt, en je kunt elkaars kogelwonden stelpen tijdens een rondreis door ruraal Amerika. Maar een vriend vragen zijn vrije dag, zielenrust en rug op te offeren, alleen maar om een paar tientjes te besparen op een verhuisservice (meer hoeft dat namelijk echt niet te kosten hoor), dat is respectloos en grof.

Vooral als het samengaat met slinkse psychologische oorlogsvoering. Als iemand tegen je zegt dat hij zondagochtend 8.30 uur niet kan, ga dan niet vragen wanneer hij wél tijd heeft. Want hij kan heus wel, hij wil gewoon niet hardop zeggen dat hij geen zin heeft om je gore matras vol mysterieuze gele vlekken aan te raken.

"Ik zorg voor pizza en bier!" 🙄

Dus ik moet m'n rug blesseren bij het vier verdiepingen opsjouwen van tientallen dozen vol boeken die je nooit gelezen hebt en ook nooit zult lezen, en pizza en bier is wat je me biedt? Het naar de andere kant van de stad vervoeren van een Billy-boekenkast die onderweg steeds uit elkaar valt is veel meer waard dan een een Domino's-combodeal van €6,95. En gatver is dat broccoli? Broccoli op een pizza? WIE BEN JIJ EIGENLIJK????

Ik hoop dat hiermee een beetje duidelijk is dat het echt een rotstreek is om iemand te vragen om je te helpen verhuizen. Lees hier op Motherboard trouwens de hele goeie oplossing van Alejandro Tauber voor deze vrienden-vragen-om-te-helpen-verhuizen-kwestie. 👍