Dit is waarom de handdroger de meest nutteloze uitvinding ooit is

beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Je handen drogen aan recyclebare velletjes is passé, steeds vaker moeten we het op openbare toiletten doen met van die irritante handdrogers. Wij spraken uitvinder en pionier Han Droger over hoe zijn combinatie van de afzuigkap en magnetron ervoor zorgde dat half Nederland ineens met natte broeken liep.

Hey Han, waarom deze uitvinding?
Er moest een alternatief komen voor het goedkope grijsbruine schuurpapier dat letterlijk en figuurlijk het bloed onder je nagels vandaan haalt. Toen ik hier één keer mijn neus mee snoot - en mijn baas door de achtergebleven rode substantie dacht dat ik een middagdosis speed had genomen - kreeg ik een ingeving: er MOEST iets veranderen. Ook op maatschappelijk vlak.

Wat bedoel je daar precies mee?
De tendens dat vernieuwing per se een futuristisch Star Wars gehalte moet hebben. Mijn uitvinding is een dikke middelvinger naar geforceerde modernisatie: het ding is foeilelijk, maakt teeeeeeringveel geluid en doet uiteindelijk HELEMAAL NIETS. Als je je handen droog wil krijgen, kun je ze beter gewoon afhakken. Toch sta jij daar als een complete Retardus de Vijfde fanatiek je klauwen in een soort printer te stoppen.

En het kost ook enorm veel tijd toch?
Als we het toch over Star Wars hebben... In de tijd dat jij een mislukte poging doet je handen te drogen, kun je alle Star Wars films zien, kankeren op de prequals EN je moeder uitleggen wat een 'Jedi' is.

Klinkt een beetje als leedvermaak...
Daar hou ik van! Ik geniet als ik zie hoe iedereen in de rij staat om, in halfkoude lucht, de bacillen van zijn voorganger op zich te laten spuiten. Hiermee laat ik Greenpeace een poepie ruiken. Leuk feitje: mijn uitvinding heeft een grote rol gespeeld in de ebola-epidemie van 2014. Ook Kim Jong-Un en de farmaceutische industrie zijn dus erg blij met mij. De ARBO is dan weer minder enthousiast, maar HE je kunt niet iedereen te vriend houden!

Je hebt ook nog een nieuwe modetrend in gang gezet
Jazeker, de natte hand van Droger is inmiddels een begrip op de snuifas. Het is een lekkende high-five op je kruis, waardoor je pantalon nét iets meer shine krijgt. Dat iedereen denkt dat je incontinentieproblemen hebt, moet je maar gewoon de koop toenemen: wie mooi wil zijn moet pijn lijden!

Heb je thuis ook zo'n gevaarte?
Ehh, wat denk je zelf... Ben gekke Hankie niet!