Wie is toch die jongen die alleen de lelijkste en goedkoopste Gucci-items draagt?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Iedereen heeft hem wel eens gespot, de Gucci-boy met z'n Gucci-petje, z'n Gucci-telefoonhoesje en z'n Gucci-nektasje. Maar wie is dit slechtgeklede, wandelende reclamebord eigenlijk?

Maak kennis met Mohamed, Hamza, Yusuf, Amir, Ibrahim, Mehmet, Omar, Anass, Gürkan, Abdalrahman en Kevin:

Hoe ziet zijn kledingkast eruit?

Hij draagt voornamelijk de basic Gucci-riem, het strakke nektasje en dat eeuwige petje met die vervloekte, ordinaire bruine print. Ook de vijfdehands Gucci-sokken kun je tevoorschijn toveren uit zijn Gucci-assortiment. Het in bezit zijn van enkele designer-items geeft hem eigenwaarde. Naast deze zogenaamd peperdure en exclusieve designerspullen vult hij zijn garderobe aan met witte goedkope overhemden, verwassen t-shirts met doodskoppen en gore jassen met grote bontkraag van merken als WAM Denim, Style Italy en MyBrand. Ook de te strakke trainingsbroek van zijn favoriete voetbalclub is een item dat niet ontbreekt in zijn garderobe.

Wie is hij?

Deze jongen denkt dat 'ie door iedereen gehaat wordt en is daarom standaard te allen tijde boos op de gehele samenleving. De bad boy wilt aan alle kanten uitstralen dat hij geld uitgeeft als water. Hij vindt een Rolex belangrijker dan het Xenos luchtbedje waar hij op slaapt en gaat liever een rondje veel te hard langs terrassen rijden op zijn opgevoerde Speedfight 3 dan dat hij zijn 12.834,- aan telefoonschuld aflost of z'n alleenstaande moeder helpt met de boodschappen. De jongen staat daarbij het liefst op al zijn vrije avonden voor de Vomar, tegen zijn scooter geleund, jointjes te klappen.

Waar zie je hem?

Hij woont bij zijn moeder in een sociale huurflat ergens in een hachelijk buurtje. Op feesten als Urban Elite, ZsaZsaSu of Ultra Urban, zie je hem samen met zijn vriendengroep ergens achter in de zaal staan, kijkend naar de vip-ruimte waar hij van droomt. Verder zul je hem tegenkomen in de shisha-lounge, bij de Burger King of in een telefoonspeciaalzaakje met kitscherige telefoonhoesjes, op zoek naar een Gucci-hoesje. In deze telefoonspeciaalzaak werkt hij overigens ook één avond in de week, aangezien hij moest stoppen met zijn studie assistent-accountant omdat hij alle vragen van z'n studieloopbaanbegeleider beantwoorde met: 'laat me met rust man'.

Wat is zijn droom?

Zijn droom is het hebben van een goed gespekte bankrekening, een shiny sportwagen met Gucci-bekleding en een mooie chimeid aan zijn arm. Hij kijkt op tegen figuren als Badr Hari, Ziyech, Lil Kleine, Armoowasright en Boef. De paar Gucci-items die hij heeft geven echt betekenis aan zijn leven. En daarvoor neemt hij het criminele pad voor lief. Zolang hij zich kan onderdompelen in Gucci, vindt hij het prima om daarvoor op zaterdagavond even wat pakjes coke rond te brengen op zn scooter.