Dit is waarom je groepsfoto's zo bedroevend weinig likes krijgen

Instagram is superhandig als je likes nodig hebt om aan de bevestiging te komen die je vroeger nooit gekregen hebt van je vader. Maar het is dus wel kut als het aantal likes op een foto tegenvalt, wat vooral het geval is bij groepsfoto's. Je volgers háten groepsfoto's. Laat me je uitleggen waarom dat zo is, zodat je voortaan een beschamend matige likescore kunt voorkomen:

1. Mensen houden er gewoon niet van dat er plezier bestaat zonder hen

De meeste mensen die niet op je groepsfoto staan, vragen zich af waar je het gore lef vandaan haalt om blijkbaar een superleuke tijd te hebben ZONDER HEN. Zijn ze dan zo onbelangrijk voor jouw levensgeluk?! De gemiddelde fomo-millennial scrollt zichzelf dus een duimkramp zodra er een groepsfoto in de timeline opduikt. Als er een onbegrijpelijke injoke onder de foto staat kun je trouwens al helemaal naar je likes fluiten. 'Avondje fun met de perzikzeehonden squad van Nieuwegein lol!!! 🔥' Fuck deze foto!

2. Niemand ziet wat

Je groepsfoto is altijd best wel onduidelijk: al die kleine koppies naast elkaar, in een donkere kroeg vastgelegd door een knetterlamme stamgast die voor het eerst in z'n leven een smartphone vasthoudt met zijn reumatische trilhanden. Je avond was vast supergezellig, maar je volgers zien alleen een paar oranje schimmen met natte tanden. Fuck deze foto!!!

3. De anderen in de groep staan er bijna altijd kut op dus op hun likes hoef je ook niet te rekenen

Nadat een hardwerkende Polaroid-prins een paar foto's heeft gemaakt van je groepje, buigt iedereen zich als watertandende gieren over het resultaat. "Ohhh, dié is leuk!" zegt iedereen over de foto waar hij of zij zelf het best op staat, want hoe de rest erop staat zal iedereen één vettige worst wezen. Je post dan ook die ene foto waar jouw stralende glimlach van afspat op Instagram, ondanks dat alle anderen op die foto op afgelikte BiFi-worstjes lijken. Fuck. Deze. Foto!!!

4. Je loopt met een groepsfoto sowieso al je flirtlikes mis

Mensen die jou lekker vinden hebben precies niks aan een groepsfoto waar alleen je wang en een stuk onderarm op staan. Het zit zo: het liken van een ijdele selfie heeft nut voor je loerder, want dat brengt de boodschap 'Hey ik vind je knap' over, waar iets leuks uit kan voortkomen. Maar het liken van een groepsfoto betekent niks anders dan het volstrekt nutteloze 'Hey leuk dat je dit weekend plezier hebt gehad op TechnoVibezFest met een paar pillenbekken die ik niet ken'. Ffffffffffffuck deze foto!

5. Hoe meer mensen er op de foto staan, hoe groter de kans is dat een potentiële liker iemand in het gezelschap haat

"Gatver, is die jongen rechts KEVIN?! Hij was onuitgenodigd op mijn verjaardagsfeestje gekomen en ging toen ook nog singer-songwriter-liedjes opzetten!!! FUCK DEZE HELE FOTO!"