Hoe WhatsApp groepschats draaglijker zou kunnen maken

Groepschats zijn hartstikke handig en gezellig, maar ze kunnen je ook strontchagrijnig maken. Daarom hebben we deze suggesties voor WhatsApp:

Als je 1365 ongelezen berichten hebt omdat je vrienden blijkbaar niks beters te doen hebben, wordt er automatisch een toepasselijk linkje in de groep gegooid:

Als iemand een speciale groepschat opent om je te vragen om te helpen verhuizen, dan stuurt WhatsApp automatisch een realistische smoes:

Als je vrienden iets gaan doen waar je niet bij kunt zijn, worden alle planning-berichten vervangen door foto's van honden met zonnebrillen:

Als je werkchat actief is op je vrije dag, stuurt WhatsApp een bericht dat iemand anders verstuurt eerst onder jouw naam. Zodat je op je vrije dag niet aan werk hoeft te denken maar alsnog een gemotiveerd personeelslid lijkt:

Als iedereen in de groepschat je negeert, verschijnt er automatisch een advertentie in beeld om je minder eenzaam te laten voelen:

Tenslotte: als je de chatgroep wilt verlaten, is er nooit een geschikt moment om dat te doen. En als het toch al een kutsituatie gaat opleveren, kun je het net zo goed het ergst denkbare moment ooit maken. Je kunt daarom WhatsApp het meest pijnlijke moment laten uitkiezen om uit de groep te stappen:

Marten Mantel heeft een nieuw boek uit over hoe raar en lullig we ons allemaal gedragen op social media. Verwen jezelf ermee of geef het cadeau voor Sinterklaas, Kerst, Dierendag, Wereld Diabetesdag, etc. Hier verkrijgbaar!
3D-cover--Aan-het-typen...-