De laatste Game of Thrones besproken door iemand die het nooit kijkt: S05E06

Ook deze week waren de persfoto's weer genoeg om de aflevering van Game of Thrones grondig te analyseren.

Warlord Gustavo Muybueno komt stampvoetend de tuin van koningin Zarzana binnen. De twee hadden een paar seizoenen geleden nog ruzie omdat Zarzana zijn dochter had gekidnapt en zonder verdoving het familiewapen in haar rug had gegraveerd met een bot mesje. Nu, twee seizoenen verder, komt Muybueno onverwacht zijn gram halen. Terecht? Dat valt te betwijfelen. Iedereen heeft kunnen zien dat Zarzana haar portie ellende wel heeft gehad toen ze gedwongen werd een cycloop te pijpen.

Koningin Sys-Wyta schrijft een brief naar haar man die momenteel vecht aan het front. Ze is zwanger, maar als grootste sloerie van Zuid-Sultana heeft ze natuurlijk geen idee van wie het kind is.

Wat hebben we gejankt toen de vrouw van Ghismaël tijdens het rapen van kastanjes jammerlijk onder de wielen van een paardenkoets terechtkwam en het niet overleefde. Ik zie de YouTube-reactievideo’s nog voor me. Prima dat hij nog steeds een keer in de zoveel tijd het plekje opzoekt waar hij en zijn vrouw voor het eerst een draak voerden, maar hij moet niet denken dat iemand hem nog sympathiek vindt nadat hij hertrouwde met zijn bloedeigen dochter.

Och jee toch, daar hebben we die rotmeid weer. Jaqueline LaFormosa haalt het bloed onder ieders nagels vandaan met haar eenmansacties die kant nog wal raken. Gewapend met een paar laffe dolken raast ze een beetje door de dorpen van Ingelsetië, brandt wat hooischuren plat, steekt een dorpsbewoner neer en jat wat paardenvlees. Het kan niet lang duren voordat deze kip zonder kop gevangen wordt genomen en verkracht wordt door een paar transgenders. Mooi zo!